4 skakaonice: Kobajaši pokorio i Garmiš!

Za 2/2 na turneji Četiri skakaonice! Japanski ski skakač, Rjoju Kobajaši, trijumfovao je u Garmiš-Partenkirhenu, drugoj stanici novogodišnje turneje Četiri skakaonice.

Ostali sportovi 01.01.2019 | 18:15
4 skakaonice: Kobajaši pokorio i Garmiš!
Kobajaši, koji je slavio i pre dva dana u Oberstdorfu, došao je do druge pobede i šeste pobede u sezoni i karijeri, skokovima od 136,5 i 133 metra, što mu je donelo 266,6 bodova.

Odmah iz Kobajašija završio je Markus Ajzenbihler iz Nemačke koji je sakupio dva boda manje, dok je podijum popunio Poljak David Kubacki, uprkos najboljem nastupu u kvalifikacijama.

Na polovini turneje vodi Japanac i u devet od poslednjih deset slučajeva ovo prestižno takmičenje osvajao je upravo čovek koji je imao prednost nakon takmičenja u Garmišu.

Kobajaši je nastavio sa sjajnim nastupima od početka sezone, ali je zanimljivo da su mu oba skoka bila kraća od drugoplasiranog Ajzenbihlera. Nemac je u prvoj seriji skočio 138 metara, a u drugoj 135, ali mu to nije bilo dovoljno – koeficijent vetra i ocene sudija su bile na strani Rjojua, koji se provukao kroz "iglene uši".

Ajzenbihler se na kraju poklonio Kobajašiju.

Četvrtu poziciju je zaslužio Roman Kudelka, ispred Junšira Kobajašija, dok su prvih 10 kompletirali Kamil Stoh, Stefan Leje, Timi Zajc, Halvor Egner Granerud i Andreas Stjernen.

Sada se skakači sele u Austriju – u petak je na programu Insbruk, a dva dana kasnije će biti odlučen pobednik u Bišofshofenu.



Japanski takmičar Rjoju Kobajaši pobedio je prvog dana 2019. i u Garmiš-Partenkirhenu na novogodišnjoj turneji Četiri skakaonice.

"Neverovatan osećaj, zaista. Bio sam malo nervozan, ali sam dao sve od sebe. Želim da nastavim ovako i daću sve od sebe da pobedim i na narednoj skakaonici", rekao je Kobajaši posle takmičenja u nemačkom skijaškom centru.

Japanac je skakao 136,5 i sa 133 metra i sa 266,6 poena je trijumfovao na drugom takmičenju.

Ponovo je drugi bio nemački takmičar Markus Ajzenbihler.

Ishod je bio neizvestan, a konačan rezultat doneo je razočaranje domaćih navijača koji su ispunili skakaonicu Grose Olimpijašance. Ajzenbihler se na kraju poklonio Kobajašiju.

Kobajaši, koji ubedljivo vodi u generalnom plasmanu Svetskog kupa, ima prednost od 2,3 poena nad Ajzenbihlerom na novogodišnjoj turneji.

Poljski skakač David Kubacki, koji je ostvario najbolji rezultat dan ranije u kvalifikacijama, zauzeo je treće mesto u Garmiš-Partenkirhenu.

Iza njega su Roman Kudelka iz Češke i japanski skakač, Rjujov brat Junširo Kobajaši.

Aktuelni šampion Kamil Stoh je, nakon što je podbacio u Oberstdorfu gde je bio osmi, zauzeo šestu poziciju u Garmiš-Partenkirhenu.

Takmičenje se sada seli u Austriju, gde će se treći dan turneje održati 4. januara u Insbruku.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar