Новогодишња жеља Звезде: Да пун Пионир дочека Топ 16!

Црвено-бели у среду почињу учешће у другој фази Еврокупа и првог дана 2019. позивају навијаче да их још једном подрже.

Кошарка 01.01.2019 | 18:45
Новогодишња жеља Звезде: Да пун Пионир дочека Топ 16!
Захваљујући победи против Будућности и наставку перфектне серије у АБА лиги, Црвена звезда мтс ушла је у 2019. годину веома расположена.

Екипа Милана Томића обезбедила је себи миран наставак лигашког дела на "Јадрану", који ће јој се у наредних месец дана преплитати са Топ 16 фазом Еврокупа, где шампиона Србије очекује тежак посао у веома јакој групи.

Први ривал црвено-белих у Топ 16, као и у 2019. години, биће француски Лимож, у утакмици уводног кола, заказаној за среду у 20 часова.

У најави тог меча, Звездин тренер Милан Томић позвао је навијаче да испуне "Пионир" као и против Будућности и да пруже екипи исту подршку.

"На почетку Топ 16 фазе играмо против екипе која је у добром моменту. Након промене тренера, у серији су од шест победа, четири у првенству и две у Еврокупу. Играју брзо, са пуно контри, атлетски су јаки и изузетно високи као екипа на свим позицијама. Зато морамо да одиграмо добру утакмицу, у добром ритму", рекао је шеф струке црвено-белих у разговору за клупски сајт.

Томић је рекао да је његов тим против Будућности играо без неколико "болесних, 'ровитих' и повређених играча". "Видећемо на кога пред овај меч могу да рачунам", додао је он.

Грчки ветеран Стратос Перпероглу прошлог викенда је још једном добром партијом додатно "купио" Звездине навијаче. Сада их позива да поново дођу у дворану.

"Морамо да одиграмо добро против Лиможа, зато што је то прва утакмица у новој години, којом отварамо Топ 16, а поготово је важна јер играмо пред нашим навијачима. Позвао бих навијаче да нас подрже и испуне халу на тој утакмици као против Будућности, јер се показало колико нам значе. Надам се да ће наставити да долазе у великом броју", додао је један од лидера црвено-белих.

Звездин капитен Бранко Лазић нагласио је да ниједан меч у Топ 16 фази Еврокупа неће бити лак, а Дејан Давидовац је говорио о квалитетима екипе из града порцелана,

"Лимож је добра екипа, чим је нашла своје место у Топ 16 фази. Они су типична француска екипа, која игра доста у транзицији, атлетски су јаки. Имали смо већ прилике да се сретнемо са француским екипама у групној фази, па знамо шта можемо да очекујемо. Група је тешка, али даћемо све од себе и зато је важно да добро почнемо, јер нас чекају два тешка гостовања у Шпанији. Валенсија и Уникаха су евролигашке екипе, али и ми смо прошле године играли Евролигу. Сигурно да је то најјача група у Топ 16 фази, али бићемо спремни".

Црвено-бели ће динамично почети 2019, јер ће одмах после утакмице против Лиможа путовати у Ново Место, где их у петак очекује дуел са екипом Крке.

Парови 1. кола Топ 16 фазе:

Група Е

у среду

Партизан - Ритас 18.00

у четвртак

Алба - Монако 18.30

Група Ф

у среду

Локомотива Кубањ - Асвел 18.30

у четвртак

Улм - Фрапорт Скајлајнерс 20.15

Група Г

у среду

Звезда - Лимож 20.00
Валенсија - Уникаха 20.45

Група Х

у среду

Уникс - Зенит 16.45
Цедевита - Андора 19.30

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар