Novogodišnja želja Zvezde: Da pun Pionir dočeka Top 16!

Crveno-beli u sredu počinju učešće u drugoj fazi Evrokupa i prvog dana 2019. pozivaju navijače da ih još jednom podrže.

Košarka 01.01.2019 | 18:45
Novogodišnja želja Zvezde: Da pun Pionir dočeka Top 16!
Zahvaljujući pobedi protiv Budućnosti i nastavku perfektne serije u ABA ligi, Crvena zvezda mts ušla je u 2019. godinu veoma raspoložena.

Ekipa Milana Tomića obezbedila je sebi miran nastavak ligaškog dela na "Jadranu", koji će joj se u narednih mesec dana preplitati sa Top 16 fazom Evrokupa, gde šampiona Srbije očekuje težak posao u veoma jakoj grupi.

Prvi rival crveno-belih u Top 16, kao i u 2019. godini, biće francuski Limož, u utakmici uvodnog kola, zakazanoj za sredu u 20 časova.

U najavi tog meča, Zvezdin trener Milan Tomić pozvao je navijače da ispune "Pionir" kao i protiv Budućnosti i da pruže ekipi istu podršku.

"Na početku Top 16 faze igramo protiv ekipe koja je u dobrom momentu. Nakon promene trenera, u seriji su od šest pobeda, četiri u prvenstvu i dve u Evrokupu. Igraju brzo, sa puno kontri, atletski su jaki i izuzetno visoki kao ekipa na svim pozicijama. Zato moramo da odigramo dobru utakmicu, u dobrom ritmu", rekao je šef struke crveno-belih u razgovoru za klupski sajt.

Tomić je rekao da je njegov tim protiv Budućnosti igrao bez nekoliko "bolesnih, 'rovitih' i povređenih igrača". "Videćemo na koga pred ovaj meč mogu da računam", dodao je on.

Grčki veteran Stratos Perperoglu prošlog vikenda je još jednom dobrom partijom dodatno "kupio" Zvezdine navijače. Sada ih poziva da ponovo dođu u dvoranu.

"Moramo da odigramo dobro protiv Limoža, zato što je to prva utakmica u novoj godini, kojom otvaramo Top 16, a pogotovo je važna jer igramo pred našim navijačima. Pozvao bih navijače da nas podrže i ispune halu na toj utakmici kao protiv Budućnosti, jer se pokazalo koliko nam znače. Nadam se da će nastaviti da dolaze u velikom broju", dodao je jedan od lidera crveno-belih.

Zvezdin kapiten Branko Lazić naglasio je da nijedan meč u Top 16 fazi Evrokupa neće biti lak, a Dejan Davidovac je govorio o kvalitetima ekipe iz grada porcelana,

"Limož je dobra ekipa, čim je našla svoje mesto u Top 16 fazi. Oni su tipična francuska ekipa, koja igra dosta u tranziciji, atletski su jaki. Imali smo već prilike da se sretnemo sa francuskim ekipama u grupnoj fazi, pa znamo šta možemo da očekujemo. Grupa je teška, ali daćemo sve od sebe i zato je važno da dobro počnemo, jer nas čekaju dva teška gostovanja u Španiji. Valensija i Unikaha su evroligaške ekipe, ali i mi smo prošle godine igrali Evroligu. Sigurno da je to najjača grupa u Top 16 fazi, ali bićemo spremni".

Crveno-beli će dinamično početi 2019, jer će odmah posle utakmice protiv Limoža putovati u Novo Mesto, gde ih u petak očekuje duel sa ekipom Krke.

Parovi 1. kola Top 16 faze:

Grupa E

u sredu

Partizan - Ritas 18.00

u četvrtak

Alba - Monako 18.30

Grupa F

u sredu

Lokomotiva Kubanj - Asvel 18.30

u četvrtak

Ulm - Fraport Skajlajners 20.15

Grupa G

u sredu

Zvezda - Limož 20.00
Valensija - Unikaha 20.45

Grupa H

u sredu

Uniks - Zenit 16.45
Cedevita - Andora 19.30

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar