Физдејл: Јокић је Денверов чаробњак!

Тренер кошаркаша Њујорка, Дејвид Физдејл, планира да копира рецепт Денвера који је успео да успешно обнови тим.

Кошарка 03.01.2019 | 15:30
Физдејл: Јокић је Денверов чаробњак!
Њујорку не иде ове сезоне, али то није никакво изненађење. Тим је подмлађен, отуда и не чуди тако мршав скор од свега девет победа у 37 утакмица.

Физдејл каже да се треба угледати на друге екипе, посебно Денвер који игра блиставо од старта сезоне. Физдејл је посебно похвалио српског кошаркаша Николу Јокића.

"Денвер је заиста добар. Они су на сличној путањи као ми. Од тога где су почели, па до тога где су сада и како су изградили тим. Играју сјајну кошарку. Тај велики момак Јокић је прави чаробњак! Њему иде све тако добро. Мислим да Денвер има одличне играче на свим позицијама. Имају брзину, одличне асистенције, добар проток лопте. Мајк Малоун је урадио велики посао јачајући одбрану из године у годину", сматра Физдејл.

Он је мишљења да се поједине лоше сезоне морају истпети како би екипа сазрела и достигла жељени ниво.

"Даје ми наду кад видим тимове као што су Денвер, или Филаделфија. Сви су прошли пут од нуле, зидали су циглу по циглу и видите какви су сада. Сетите се где је Минесота била када је Јанис Адетокумбо био млађи. Ударао их је ко је стигао, али погледајте где су сада", закључио је тренер Њујорка.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар