Успјешна година за Град Бијељину

Туристичка организација Бијељина остварила је значајан успјех у 2018. години по броју посјета и ноћења страних и домаћих туриста и остварених прихода од боравишних такси, рекао је Срни представник ове организације Миливоје Ера.

Република Српска 01.01.2019 | 16:04
Успјешна година за Град Бијељину
Он је навео да је за 11 мјесеци остварено 60.000 посјета и ноћења туриста, 63 одсто страних и 37 одсто домаћих, што је за 16 одсто више него у истом периоду прошле године.

Према његовим ријечима, повећање броја посјета страних туриста у 2018. години повећало је прилив девизних средстава и уплата боравишних такси.

Ера је навео да је у 2018. години по том основу наплаћено 77.800 КМ.

"Очекујемо да ћемо у овој години прећи цифру од 90.000 КМ наплаћених по основу боравишне таксе", реао је Ера.

Он је додао да је у структури страних туриста највећи број из Србије, потом из Словеније, Хрватске, Аустрија, Њемачке.

Ера је додао да је прошле године учешће страних туриста, у односу на домаће био 56 одсто, односно 44 одсто.

"Ми смо задовољни, иако имамо и `сиве економије`, највише кроз изнајмљивање станова по принцпу `стан на дан`, што је проблем и у већим градовима", рекао је Ера и додао да у сарадњи са инспекцијом успијевају да "стану у крај" овом проблему.

Ера очекује да ће подаци о посјети туристичким дестинацијама града Бијељина бити значајно већи, након што у обраду података уђе и децембар, јер су то претпразнични дани, када се, биљежи велики број долзака странаца.

Он је додао да је у новогодишњој ноћи, у 28 регистрованих ресторана, седам хотела, 10 мотела и два пансиона понуда за Нову годину биа доста добра, те да је већина ресторана распродала капацитете.

"Велики број наших суграђана уобичајено за новогодишње празнке иде на Златибор, те преко наших туристичких агенција за празнике одлази и у Рим, Будимпешту, Беч, Београд", додао је Ера.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Пујј

01.01.2019 16:37

Свака цаст.Јос се хвалите а пара за доцек нове године нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко тамо

01.01.2019 16:56

Јесу и рибицу видели?....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

03.01.2019 06:57

Право успјесна година туристи долазе да виде дгје се некад лепо зивило и радило и обилазе напустене некад напредне и дјецом богате крајеве. Ако је то успјех онда свака цаст.

ОДГОВОРИТЕ