Фрум не брани Ђиро д'Италија, сав фокус на Тур д'Франсу!

Један од најбољих светских бициклиста, Британац Крис Фрум, као и његов колега из "Скај" тима Герент Томас, неће учествовати на чувеној Трци око Италије.

Остали спортови 11.01.2019 | 08:30
Фрум не брани Ђиро д'Италија, сав фокус на Тур д'Франсу!
Фрум је тако потврдио да неће бранити трофеј на "Ђиро д'Италија" те да ће се концентрисати на чувену Трку око Француске где жели да освоји пету титулу.

Томас је прошле године био најбољи на Тур д'Франсу, а из "Скаја" је објављено да ће лидер тима на трци у Италији бити колумбијски бициклиста Еган Бернал.

"За прошлу сезону ме вежу заиста нека лепа сећања, али са Тур д'Франсом као мојом примерним циљем, мислим да је боље да прескочим трку у Италији. Дошао сам до те тачке у каријери када почињем да размишљам о томе шта ће остати иза мене.Уколико успем да по пети пут победим на трци у Француској и придружим се тој елитној групи бициклиста, који су у томе успели, а свега их је четворица, то ће билти заиста невероватно", рекао је Фрум.

Трка у Италији је на програму од 11. маја до 2. јуна, док је Тур д'Франс у календару од 6. до 28. јула.

Иначе, Фрум је у 2018. први пут успео да победи на Ђиру, када је одвезао феноменалну соло деоницу у дужини од 80 километара током 19. етапе.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар