Ово је најљепша природна дестинација у Србији за 2019.

Преко 11 хиљада читалаца портала 92путовања учествовало је у нашој новогодишњој анкети и изабрало најлепшу дестинацију у Србији за 2019. годину.

Путовања 01.01.2019 | 12:18
Ово је најљепша природна дестинација у Србији за 2019.
У врло јакој конкуренцији убедљиво је победила планина Тара са 1,300 ваших гласова. На другом месту, са 1,100 гласова нашли су се меандри Увца, а онда је још једна дестинација на Тари заузела треће место, односно Заовинско језеро са 506 ваших гласова.

Можда највећи новитет на листи јесте мало познато Крупајско врело које се нашло на четвртом месту природних лепота Србије, а који се неретко сматра и највећом егзотиком у срцу Србије, удаљеном само 120 километара од Београда.

Нетакнута лепота, зимовалишта и археолошка проналазишта су главни Тарини атрибути. 

Недалеко од Златибора и Мокре Горе крије се јединствена природна лепота идеална за релаксацију и рекреацију. 

Кањон Дрине на северу планинског ланца само доприноси Тариној невероватној лепоти, а језера Перућац и Заовине као шлаг на торти чине Тару небрушеним дијамантом српских планина. 

Бели бор, Награмак, Шљивовица и Митровац привлаче велики број љубитеља зимских спортова, а током летње сезоне бициклизам и хајкинг туре су овде јако заступљени.

 На Тари су и Бајина Башта, Вишеград, Дрвенград и Шарганска осмица, вожња возом коју никако не би требало да пропустите.
 

Највећа атракција на Тари је пак, Тепих ливада део природног резервата „Црвени поток“ која представља јединствени феномен, па када поскочите осетићете да вам се тло под ногама дрма, а имаћете и осећај да све време ходате по тепиху. То је понајвише зато што се скупља вода под непропусним земљиштем, а недостатак кисеоника, киселе базе, вишак воде и ниске температуре спречавају распадање биљака. 

Иако постоје два аутобуса која од Београда на дневној бази саобраћају до Таре, више има оних који возе до Бајине Баште одакле можете купити карту за неки од локалних аутобуса који ће вас „попети“ на Тару.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

тара

01.01.2019 14:29

Јесте...заслузује награду..прелијеп поглед на планину...на ријеку Дрину...и инаце је прелијепо на Тари..треба сацувати од дивље градње...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

02.01.2019 00:32

Обишо видио и одушевио се природом

ОДГОВОРИТЕ