Уз плес и пјесму ушли у 2019 г.

Као и сваке године, највећи туристички центри у регији за дочек 2019. године на отвореном спремили су богат културно-забавни програм.

Регион 01.01.2019 | 09:35
Уз плес и пјесму ушли у 2019 г.
У Београду су у новогодишњој ноћи наступили пјевачи Саша Ковачевић и Харис Џиновић, као и бендови Бајага и инструктори и Дејан Петровић Биг бенд.

Бајага, Џиновић, Хари Мата Хари
 
На самом дочеку пјевао је Саша Ковачевић од 21 час, потом од 22,15 часова на бини су се појавили Бајага и инструктори. Двадесетак минута пред поноћ наступио је Харис Џиновић, а потом је публику забављао и Дејан Петровић Биг Бенд.

Првог дана 2019. године, на програму од 14 сати ће бити концерт класичне музике, а затим и наступи Расте, Грамофонџија, Сенидах и Дисциплес.

Богата понуда црногорског приморја
 
Црна Гора је годинама дестинација најбољег празничног провода у региону. Тако је било и ове године, јер су на трговима широм Црне Горе 31. децембра наступиле неке од највећих музичких звијезда региона.

Градови на црногорском приморју Будва, Котор, Тиват, Херцег Нови и Бар обезбиједили су значајна финансијска средства, како би 2019. годину дочекали уз највеће музичке звијезде региона.

Црногорска метропола туризма Будва и ове године је у центру домаће и регионалне јавности када је новогодишњи дочек у питању. На тргу испред зидина Старог града новогодишњи програм је почео 28. децембра. Нову 2019. годину посјетиоци у Будви дочекали су уз пјесме једне од највећих музичких звијезда Балкана, Дине Мерлина.

У Котору је новогодишњи програм почео 30. децембра. Звијезде новогодишње вечери били су Дамир Урбан, Дарко Рундек, Бомбај штампа и М.О.Р.Т.

У организацији Туристичке организације и Општине Херцег Нови, припремљен је вишедневни музички програм са богатим пратећим садржајима. Програм је прилагођен различитим музичким укусима, па је 30. децембра наступила сплитска поп пјевачица Јелена Розга, док је 31. децембра наступила београдска рок група "Рибља чорба". Првог дана 2019. године наступиће једна од највећих домаћих музичких звијезда Сергеј Ћетковић.

У Тивту звијезда новогодишње ноћи је био Жељко Јоксимовић, док ће 1. јануара 2019. наступити Лепа Брена. У Бару, на градском тргу, 31. децембра је наступио Сергеј Ћетковић.

Приштина слави уз "Чекај на Тргу"

Становници Приштине и сви који су се нашли у том граду за дочек Нове године су имали прилику да уживају у концерту на отвореном.

Концерт под називом “Чекај на Тргу” одржан је на Тргу Захир Пајазити у центру Приштине 31. децембра са почетком у 22 сата, а наступили су косовске поп и рок звијезде, међу којима Лендри Вула, Флака Крелани, Дрен Абази и Зиг заг оркестар, Xуxи, Јамес и други.

У нову 2019. годину су традиционално ушли великим ватрометом.

На Тргу бана Јелачића хиљаде Загрепчана
 
На Тргу бана Јелачића Нову 2019. годину дочекало је неколико хиљада Загрепчана и страних туриста које је точно у поноћ поздравио загребачки градоначелник уз ватромет.

Централни дочек Нове године на отвореном у Загребу и ове године био је на Тргу бана Јелачића гдје се уз пригодни музички програм окупило мноштво Загрепчана и страних туриста.

Програм дочека на Тргу започео је у 21.30 са ДЈ академијом, затим су до поноћи наступали четири тенора.

Тачно у поноћ уприличен је ватромет, а окупљењима је Нову годину честитао градоначелник Загреба Милан Бандић. Неколико минута иза поноћи забаву је наставио загребачки бенд Хладно пиво које обиљежева 30 годишњицу рада.

Дочек је организован на отвореном у ширем градском центру у склопу Адвента у Загребу, а у околним кафићима и клубовима такође су организовани дочеци.

(Н1)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

децко

01.01.2019 08:56

А у Бањалуци тисина... полицијски цас и специјалци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре дечко

01.01.2019 10:23

Бањалука слави 13-ог

Name

ртзхxфвд

01.01.2019 11:22

Ста је са Давором,где га дрзе.

Name

Теслицанин

01.01.2019 11:47

Тисина због руситеља и будала.!Полиција ради свој посао.!

Name

Дјуро

01.01.2019 11:38

Ста је са порукама

ОДГОВОРИТЕ