Споменик у Хасама опет оскрнављен

По други пут у овој години, на новом градском гробљу у Хасама код Бијелине, оскрнављен је споменик дјевојке Магдалене Мичић, која је преминула прије три године. Породица Мичић очекује да се починиоци овог вандалског чина што прије ухвате, или ће правду преузети у своје руке.

Република Српска 31.12.2018 | 18:15
Споменик у Хасама опет оскрнављен
Двадесетседмог децембра ове године Магдалена би напунила 34 године. Због вјечне успомене на своје чедо, Магдаленини родитељи су њен рођендан, уз родбину и пријатеље, обиљежили на светом мјесту гдје дјевојка почива. Три дана касније доживјели су тешку бол. Неколико Магдалениних слика са емотивним порукама њених најближих оскрнављене су тупим предметом.

“Ево видите, слике полупане, ја не знам шта је ово. Видјели смо да нешто није уреду, овај ред слика почео да лупа, не знамо ко је, а ове слике четврта и пета су поломљене, видите порушено цвијеће. Ово ради болестан човјек”, прича нам уплакани отац покојне Магдалене.

У фебруару ове године са Магдалениног споменика украдена су чеитри златна медаљона. Оба инцидента породица Мичић пријавила је полицији.

“МУП је сада установио да су слике оштећене тупим предметом, али тај који уништи, па ништа му не вриједе, само нам направи штету. Коме смета дијете у гробу? Замолио бих МУП, управу гробља да се пронађе, ако не да ја тражим, ово се мора ријешити”, каже огорчени Радмило Мичић.

Припадници полицијске управе Бијељина узели су видео надзор са капије на улазу у гробље, што би могло помоћи у расвјетљавању овог кривичног дјела.

“Радник на гробљу који је радио видио је човјека и жену обучене у њихову униформу да нешто раде, купе нешто. Сад ја чекам да видим, ако не могу, да преузем ја, спаваћу овдје да видим ко је, не могу више издржати, туга, дијете ми гробу не може мирно спавати, или је то љубомора што смо ми то њој лијепо урадили”, истиче Радмило Мичић.

Срце Магдалене Мичић изненада је престало да куца прије три године. Скрхан болом огорчени отац тражи да се што прије открију они који су оскрнавили успомене на његово дијете или ће правду преузети у своје руке.



БН ТВ

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Магда❤❤❤

31.12.2018 17:36

Какав идиот морас бити да би дирнуо нецији споменик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

31.12.2018 18:22

Не дај бозе ником ове трагедије да изгуби у цвијету младости и љепоте зивот као ова породица, велика трагедија, а манијак који је ово урадио или висе њих треба убити без милости, питам се какав смо то народ , зар смо дотакли дно брацо срби побогу па да и мртвим мира не дамо?? Сацувај господе какви смо постали. Друга ствар, као православни вјерник нисам за то да се на гробовима остављају фласе ракије, соље од каве, сувенири, разне слике и да се прави киндјуријада, то су пагански обицаји и то није добро, уз дузно постовање породице покојне Магдалене, мислим да су претјерали с кицењем гроба. А манијака под хитно ухватити и на робију без судјења. То је дно дна скрнавити гробове господе помози нам.

Name

Зворник

31.12.2018 18:47

Српска посла.

Name

Мурија

31.12.2018 18:20

То само болесни умови могу да уради. Да бог да њима сто скорији спомене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Линда

31.12.2018 22:17

Залосно ! Немозе ни мртав бити миран

ОДГОВОРИТЕ
Name

Туга до неба!!!

01.01.2019 01:31

Тужно! :-(

ОДГОВОРИТЕ
Name

То Су

01.01.2019 15:54

топаловици,и они копају...вазда смо пљацкали гробове умрлих,ископавали и препродавали сандуке...крали ракију,злато и зубе умрлих,ма таква смо ми ,срби,поган.

Name

Ужас!!!

01.01.2019 01:37

Какав је то човјек, кад може овако нешто да уради??? Тужно, шта се све дешава!!! Породици наносе само још већу бол. Вјерујем да ће вандали бити брзо ухваћени и кажњени!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б. Л.

01.01.2019 01:42

Не дај Боже ово никоме! Породица је изгубила највриједније што има у животу - ДИЈЕТЕ. И онда се још нађу поједини да ти поред толике туге наносе бол и уништавају живот. Ово је за сваку осуду!!! Подршка породици!

ОДГОВОРИТЕ
Name

***

01.01.2019 01:46

Туга :-( :-( :-(!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

изглед спомемика

01.01.2019 06:13

То јесте велики шок, туга и бол за породицу кад неко у најбољим годинама умре али сувише да кажем раскалашан споменик привлачи пажњу вандалима. Да је споменик скроман можда не би био скрнављен. Разумијем да у ког умре неко ко је по правилу требао још живјети изазива доживотну бол, тугу, љутњу и бијес у породици али споменици са много садржаја привлаче вандале.

ОДГОВОРИТЕ