Spomenik u Hasama opet oskrnavljen

Po drugi put u ovoj godini, na novom gradskom groblju u Hasama kod Bijeline, oskrnavljen je spomenik djevojke Magdalene Mičić, koja je preminula prije tri godine. Porodica Mičić očekuje da se počinioci ovog vandalskog čina što prije uhvate, ili će pravdu preuzeti u svoje ruke.

Republika Srpska 31.12.2018 | 18:15
Spomenik u Hasama opet oskrnavljen
Dvadesetsedmog decembra ove godine Magdalena bi napunila 34 godine. Zbog vječne uspomene na svoje čedo, Magdalenini roditelji su njen rođendan, uz rodbinu i prijatelje, obilježili na svetom mjestu gdje djevojka počiva. Tri dana kasnije doživjeli su tešku bol. Nekoliko Magdaleninih slika sa emotivnim porukama njenih najbližih oskrnavljene su tupim predmetom.

“Evo vidite, slike polupane, ja ne znam šta je ovo. Vidjeli smo da nešto nije uredu, ovaj red slika počeo da lupa, ne znamo ko je, a ove slike četvrta i peta su polomljene, vidite porušeno cvijeće. Ovo radi bolestan čovjek”, priča nam uplakani otac pokojne Magdalene.

U februaru ove godine sa Magdaleninog spomenika ukradena su čeitri zlatna medaljona. Oba incidenta porodica Mičić prijavila je policiji.

“MUP je sada ustanovio da su slike oštećene tupim predmetom, ali taj koji uništi, pa ništa mu ne vrijede, samo nam napravi štetu. Kome smeta dijete u grobu? Zamolio bih MUP, upravu groblja da se pronađe, ako ne da ja tražim, ovo se mora riješiti”, kaže ogorčeni Radmilo Mičić.

Pripadnici policijske uprave Bijeljina uzeli su video nadzor sa kapije na ulazu u groblje, što bi moglo pomoći u rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

“Radnik na groblju koji je radio vidio je čovjeka i ženu obučene u njihovu uniformu da nešto rade, kupe nešto. Sad ja čekam da vidim, ako ne mogu, da preuzem ja, spavaću ovdje da vidim ko je, ne mogu više izdržati, tuga, dijete mi grobu ne može mirno spavati, ili je to ljubomora što smo mi to njoj lijepo uradili”, ističe Radmilo Mičić.

Srce Magdalene Mičić iznenada je prestalo da kuca prije tri godine. Skrhan bolom ogorčeni otac traži da se što prije otkriju oni koji su oskrnavili uspomene na njegovo dijete ili će pravdu preuzeti u svoje ruke.



BN TV

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Magda❤❤❤

31.12.2018 17:36

Kakav idiot moras biti da bi dirnuo neciji spomenik.

ODGOVORITE
Name

Mladen

31.12.2018 18:22

Ne daj boze nikom ove tragedije da izgubi u cvijetu mladosti i ljepote zivot kao ova porodica, velika tragedija, a manijak koji je ovo uradio ili vise njih treba ubiti bez milosti, pitam se kakav smo to narod , zar smo dotakli dno braco srbi pobogu pa da i mrtvim mira ne damo?? Sacuvaj gospode kakvi smo postali. Druga stvar, kao pravoslavni vjernik nisam za to da se na grobovima ostavljaju flase rakije, solje od kave, suveniri, razne slike i da se pravi kindjurijada, to su paganski obicaji i to nije dobro, uz duzno postovanje porodice pokojne Magdalene, mislim da su pretjerali s kicenjem groba. A manijaka pod hitno uhvatiti i na robiju bez sudjenja. To je dno dna skrnaviti grobove gospode pomozi nam.

Name

Zvornik

31.12.2018 18:47

Srpska posla.

Name

Murija

31.12.2018 18:20

To samo bolesni umovi mogu da uradi. Da bog da njima sto skoriji spomene.

ODGOVORITE
Name

Linda

31.12.2018 22:17

Zalosno ! Nemoze ni mrtav biti miran

ODGOVORITE
Name

Tuga do neba!!!

01.01.2019 01:31

Tužno! :-(

ODGOVORITE
Name

To Su

01.01.2019 15:54

topalovici,i oni kopaju...vazda smo pljackali grobove umrlih,iskopavali i preprodavali sanduke...krali rakiju,zlato i zube umrlih,ma takva smo mi ,srbi,pogan.

Name

Užas!!!

01.01.2019 01:37

Kakav je to čovjek, kad može ovako nešto da uradi??? Tužno, šta se sve dešava!!! Porodici nanose samo još veću bol. Vjerujem da će vandali biti brzo uhvaćeni i kažnjeni!

ODGOVORITE
Name

B. L.

01.01.2019 01:42

Ne daj Bože ovo nikome! Porodica je izgubila najvrijednije što ima u životu - DIJETE. I onda se još nađu pojedini da ti pored tolike tuge nanose bol i uništavaju život. Ovo je za svaku osudu!!! Podrška porodici!

ODGOVORITE
Name

***

01.01.2019 01:46

Tuga :-( :-( :-(!!!

ODGOVORITE
Name

izgled spomemika

01.01.2019 06:13

To jeste veliki šok, tuga i bol za porodicu kad neko u najboljim godinama umre ali suviše da kažem raskalašan spomenik privlači pažnju vandalima. Da je spomenik skroman možda ne bi bio skrnavljen. Razumijem da u kog umre neko ko je po pravilu trebao još živjeti izaziva doživotnu bol, tugu, ljutnju i bijes u porodici ali spomenici sa mnogo sadržaja privlače vandale.

ODGOVORITE