Прича: Џикићу мајсторе, правиће те Будућност од блата!

Осврт Дневних новина на одлазак способног и харизматичног Александра Џикића са клупе плавих, тренера који је донио историјску титулу у Подгорицу.

Кошарка 02.01.2019 | 19:30
Прича: Џикићу мајсторе, правиће те Будућност од блата!
Преживио је прву кризу, али другу након шест везаних пораза од чега два од Крке и Цибоне која нијесу смјела да се десе - очигледно - није могао!

Александар Џикић више није тренер КК Будућност Воли, саопштено је прије три дана, а одзвања и данас у Подгорици дан након великог дербија са Црвеном звездом. Његов насљедник је Јасмин Репеша, али је то у овој причи мање битно. Одласком 47-годишњег Београђанина, отишао је не само способан и харизматичан стручњак (и изузетно тежак у односу са медијима), већ човјек који је радом и резултатима “купио“ и задужио Подгорицу.

Очигледно је историјска титула АБА лиге била огромна задужбина, са којом се у главном граду балканске љепотице већина не зна носити. Толика да му је дошла “главе“!

Наравно, Џиле није безгрешан.

Изгубио је титулу од Морнара, па је на старту сезоне лутао у концепцији, дуго и у тактици, “дозволио“ је подјелу на домаће играче и странце (већина његових појачања су, макар за сада, промашене инвестиције), изгубио и свлачионицу кажу зли језици, испустио минус 17 против Бајерна, нападао играче након шок пораза од Цедевите...

Било је грешака доста.Међутим, Џиле је заслужио много више од новогодишње честитке у виду - отказа, пишу Дневне новине.

Зато што је прије свега освојио АБА лигу и вратио Евролигу. Урадио оно о чему његови претходници и са јачим тимовима нијесу ни сањали. Зато што је од играча чији су квалитети упитни направио - шампионе. И што од тога има користи Црна Гора, која се налази надомак пласмана на историјско Свјетско првенство.

Зато што је вратио Морачу у неко давно вријеме, када су жуте столице пуцале на све стране.

Зато што је изјавом ‘ово није позориште’ запалио шминкерску атмосферу и претворио је у гротло од кога стријепи сваки евролигаш. Зато што је освајањем регионалне титуле заједно са момцима склонио клинце са улице и “потјерао“ их на баскет. Зато што је од Николе Ивановића и Немање Гордићанаправио хероје.

Зато што је пројектовани циљ ‘освајање титуле до 2020’ испунио већ прве сезоне у главном граду Црне Горе. И написао себи већ тада отказ у овој учмалој, нереалној средини. Која не трпи успјех. И побједнике. Зато што је научио клуб да не буде пуки посматрач у европским такмичењима, јер је скор у Еврокупу прије Александра Џикића био поражавајући (0-10).

Баш због свега тога, можда је клуб требало да се издигне изнад менталитета провинције, остави га макар до краја сезоне, па ако не одбрани круну у АБА лиги - нека буде крај љубави, наводе Дневне новине.

И тек сад на наплату долазе ријечи легендарног Светислава Карија Пешића, који зна колико је тренеру потребно вријеме. А до краја сезоне и завршетка АБА лиге га има доста. И на крају крајева април је мјесец одлуке, а Џикић је прошлог априла показао да зна да темпира форму тима.

“Показао вам је да није лош. Донио вам је титулу послије толико година, а ви га мијењате. Замисли тог безобразлука“, обратио се Пешић дијелу свезнајућих новинара и квазидомаћин стручњака.

Квазистручњака који харају. А лопту никада у руке нијесу узели.

Извор: мондо.ме

Коментари / 0

Оставите коментар