Партизан: Са 2019. стиже и центар!

Црно-бели ће од 1. јануара бити јачи за најкориснијег играча АБА лиге у сезони 2016/17.  Црно-бели Деда Мраз донео поклон: Никола Јанковић нови играч Партизана! Крилни центар раскинуо уговор са Естудијантесом!

Кошарка 01.01.2019 | 14:45
Партизан: Са 2019. стиже и центар!
После Алекса Ренфроа, који је прошле недеље стигао из Манресе, екипу Партизана појачаће још један досадашњи актер шпанске Ендеса лиге, такође посредством агенције "Беобаскет".

У питању је Никола Јанковић (24 године, 206 цм), који је у првом делу сезоне бранио боје мадридског Естудијантеса.

Овај трансфер је најавио Јанковићев агент Мишко Ражнатовић, за њега типичном Тwиттер "загонетком".

Јанковић је поникао у млађим категоријама Црвене звезде, први професионални уговор потписао је 2012. године у Белгији, са екипом Шарлроа, а од 2015. је по једну сезону носио дрес Меге (освајач Купа Кораћа), Олимпије и турске Сакарије.

Као члан Олимпије постао је МВП АБА лиге, а са "змајчекима" је узео и словеначку "дуплу круну".

Ове јесени је за Естудијантес бележио 8,5 поена и 4,2 скокова за 21 минут по утакмици.

Мадридски тим се са скором 3-10 налази у зони испадања, али како сада стоје ствари, Јанковић ће се већ од предстојећег викенда и утакмице против Морнара, укључити у Партизанову борбу за највише циљеве - у АБА лиги, Еврокупу, а касније и домаћем Купу и Суперлиги.

У борби под кошевима биће подршка Џоку Лендејлу, Ђорђу Гагићу, Новици Величковићу и Стефану Јанковићу, док се талентованом Марку Пецарском "смеши" селидба на позиције поред клупе за резерве.

Некада стандардни репрезентативац Србије у млађим категоријама, Никола Јанковић у својој колекцији има сребро са У-19 Светског првенства у Чешкој 2013, бронзу са У-20 Еуробаскета 2014, као и сребро и бронзу са У-18 ЕП.

Нешто касније, договор са овим играчем је потврдио и председник црно-белих Остоја Мијаиловић, такође обраћањем на Тwиттеру.

Последњег дана календарске године кошаркашки клуб Партизан добио је појачање под кошем. Ради се оНиколи Јанковићу који је раскинуо сарадњу са шпанским Естудијантесом где је провео претходних шест месеци и у понедељак поподне ставио параф на уговор се београдским црно-белима.

Јанковић има 24 године, висок је 206 центиметара и игра на позицији крилног центра коју је Партизан већ неко време желео да појача. Ту су његов презимењак Стефан, као и искусни капитен Новица Величковић.

Рођени Врањанац је веће неко време био на мети Партизана, помињао се и прошле године као могуће појачање црно-белих, али тада није дошло до реализације сарадње. 

Јанковић је сениорску каријеру почео у дресу белгијског Шарлроа, а затим је играо за Пепинстер, Мега Лекс, Олимпију из Љубљане и турску Сакарију.

У сезони 2016/17 проглашен је за најкориснијег играча Јадранске лиге, а тада је у дресу Олимпије освојио дуплу круну у Словенији. Такође, са Мегом је 2016. године освојио Куп Радивоја Кораћа, у финалу је побеђен управо Партизан.

Иначе, у првом делу ове сезоне Јанковић је за Естудијантес одиграо 13 утакмица са просечним учинком од 8,5 поена и 4,2 скока.

Крилни центар је друго појачање Партизана у финишу календарске године, а недавно је уговор потписао и амерички плејмејкер Алекс Ренфро који је већ и дебитовао у победи на Олимпијом у Љубљани.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар