Partizan: Sa 2019. stiže i centar!

Crno-beli će od 1. januara biti jači za najkorisnijeg igrača ABA lige u sezoni 2016/17.  Crno-beli Deda Mraz doneo poklon: Nikola Janković novi igrač Partizana! Krilni centar raskinuo ugovor sa Estudijantesom!

Košarka 01.01.2019 | 14:45
Partizan: Sa 2019. stiže i centar!
Posle Aleksa Renfroa, koji je prošle nedelje stigao iz Manrese, ekipu Partizana pojačaće još jedan dosadašnji akter španske Endesa lige, takođe posredstvom agencije "Beobasket".

U pitanju je Nikola Janković (24 godine, 206 cm), koji je u prvom delu sezone branio boje madridskog Estudijantesa.

Ovaj transfer je najavio Jankovićev agent Miško Ražnatović, za njega tipičnom Twitter "zagonetkom".

Janković je ponikao u mlađim kategorijama Crvene zvezde, prvi profesionalni ugovor potpisao je 2012. godine u Belgiji, sa ekipom Šarlroa, a od 2015. je po jednu sezonu nosio dres Mege (osvajač Kupa Koraća), Olimpije i turske Sakarije.

Kao član Olimpije postao je MVP ABA lige, a sa "zmajčekima" je uzeo i slovenačku "duplu krunu".

Ove jeseni je za Estudijantes beležio 8,5 poena i 4,2 skokova za 21 minut po utakmici.

Madridski tim se sa skorom 3-10 nalazi u zoni ispadanja, ali kako sada stoje stvari, Janković će se već od predstojećeg vikenda i utakmice protiv Mornara, uključiti u Partizanovu borbu za najviše ciljeve - u ABA ligi, Evrokupu, a kasnije i domaćem Kupu i Superligi.

U borbi pod koševima biće podrška Džoku Lendejlu, Đorđu Gagiću, Novici Veličkoviću i Stefanu Jankoviću, dok se talentovanom Marku Pecarskom "smeši" selidba na pozicije pored klupe za rezerve.

Nekada standardni reprezentativac Srbije u mlađim kategorijama, Nikola Janković u svojoj kolekciji ima srebro sa U-19 Svetskog prvenstva u Češkoj 2013, bronzu sa U-20 Eurobasketa 2014, kao i srebro i bronzu sa U-18 EP.

Nešto kasnije, dogovor sa ovim igračem je potvrdio i predsednik crno-belih Ostoja Mijailović, takođe obraćanjem na Twitteru.

Poslednjeg dana kalendarske godine košarkaški klub Partizan dobio je pojačanje pod košem. Radi se oNikoli Jankoviću koji je raskinuo saradnju sa španskim Estudijantesom gde je proveo prethodnih šest meseci i u ponedeljak popodne stavio paraf na ugovor se beogradskim crno-belima.

Janković ima 24 godine, visok je 206 centimetara i igra na poziciji krilnog centra koju je Partizan već neko vreme želeo da pojača. Tu su njegov prezimenjak Stefan, kao i iskusni kapiten Novica Veličković.

Rođeni Vranjanac je veće neko vreme bio na meti Partizana, pominjao se i prošle godine kao moguće pojačanje crno-belih, ali tada nije došlo do realizacije saradnje. 

Janković je seniorsku karijeru počeo u dresu belgijskog Šarlroa, a zatim je igrao za Pepinster, Mega Leks, Olimpiju iz Ljubljane i tursku Sakariju.

U sezoni 2016/17 proglašen je za najkorisnijeg igrača Jadranske lige, a tada je u dresu Olimpije osvojio duplu krunu u Sloveniji. Takođe, sa Megom je 2016. godine osvojio Kup Radivoja Koraća, u finalu je pobeđen upravo Partizan.

Inače, u prvom delu ove sezone Janković je za Estudijantes odigrao 13 utakmica sa prosečnim učinkom od 8,5 poena i 4,2 skoka.

Krilni centar je drugo pojačanje Partizana u finišu kalendarske godine, a nedavno je ugovor potpisao i američki plejmejker Aleks Renfro koji je već i debitovao u pobedi na Olimpijom u Ljubljani.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar