Ово се Месију није догодило пуних 10 година!

Ипак није свемогућ! Невероватан податак. . .

Фудбал 03.01.2019 | 12:00
Ово се Месију није догодило пуних 10 година!
Лионел Меси је без сумње један од најбољих играча у историји фудбала. Уз пет освојених Златних лопти срушио је бројне рекорде када су индивидуалне награде у питању, а уз девет титулапрвака Шпаније и четири титуле у Лиги шампиона, један је од најтрофејнијих играча у историји Барселоне.

Ипак, и Лео је само човек од крви и меса, а ове године му се догодило нешто што не памти већ пуних десет. Наиме, 31-годишњи Аргентинац у целој овој календарској години није успео да постигне ниједан погодак главом, како за Барсу тако и за националну репрезентацију.

То му се последњи пут догодило 2007. године, а десетогодишњи низ с постигнутим головима главом започео је у септембру 2008. године када се уписао у стрелце против Спортинга из Хихона у победи од 6:1.

Управо те сезоне постигао је можда и најупечатљивији гол главом у својој каријери, када је у финалу Лиге шампиона погодио у победи над Манчестер Јунајтедом од 2:0.

Од тада је сваке следеће године постигао минимално један гол главом, али тој серији је дошао крај у 2018. години коју неће памтити по добром ни када је репрезентација Аргентине била у питању.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар