Ovo se Mesiju nije dogodilo punih 10 godina!

Ipak nije svemoguć! Neverovatan podatak. . .

Fudbal 03.01.2019 | 12:00
Ovo se Mesiju nije dogodilo punih 10 godina!
Lionel Mesi je bez sumnje jedan od najboljih igrača u istoriji fudbala. Uz pet osvojenih Zlatnih lopti srušio je brojne rekorde kada su individualne nagrade u pitanju, a uz devet titulaprvaka Španije i četiri titule u Ligi šampiona, jedan je od najtrofejnijih igrača u istoriji Barselone.

Ipak, i Leo je samo čovek od krvi i mesa, a ove godine mu se dogodilo nešto što ne pamti već punih deset. Naime, 31-godišnji Argentinac u celoj ovoj kalendarskoj godini nije uspeo da postigne nijedan pogodak glavom, kako za Barsu tako i za nacionalnu reprezentaciju.

To mu se poslednji put dogodilo 2007. godine, a desetogodišnji niz s postignutim golovima glavom započeo je u septembru 2008. godine kada se upisao u strelce protiv Sportinga iz Hihona u pobedi od 6:1.

Upravo te sezone postigao je možda i najupečatljiviji gol glavom u svojoj karijeri, kada je u finalu Lige šampiona pogodio u pobedi nad Mančester Junajtedom od 2:0.

Od tada je svake sledeće godine postigao minimalno jedan gol glavom, ali toj seriji je došao kraj u 2018. godini koju neće pamtiti po dobrom ni kada je reprezentacija Argentine bila u pitanju.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar