Репеша најавио резове: Понекад више није боље...

Могло би да дође до нових промена у саставу јадранског шампиона и учесника Евролиге. . .

Кошарка 02.01.2019 | 14:30
Репеша најавио резове: Понекад више није боље...
Александар Џикић је бивши, Ђорђе Аџић само прелазно решење, а нови шеф струке подгоричке Будућности је - Јасмин Репеша.

Баш како је најављено, а онда и потврђено, управни одбор шампиона Јадранске лиге је последњег дана старе године представио новог тренера, који је са новинарима поделио прве утиске по доласку у клуб, даљим амбицијама, жељама, идејама, замеркама, али и индиректно најавио да би ростер могао ускоро да се мења...

„Циљ је да се задржи овај ниво и поправи, јер је тенденција да клуб рапидно иде према горе. Ово је стабилан клуб, а дворана је откад сам последњи пут био непрепознатљива, и унутра и околина. Жеља је да испратимо такве инвестиције и велике амбиције“, рекао је Репеша на првом обраћању јавности, а затим додао:

„Привукла ме је емоција, која је се види од трибина, преко клупе... Али, ако емоција није контролисана онда је то проблем. Први корак је да се стабилизујемо, да се спусти лопта на земљу да би се могла гањати. Морамо да избацимо фрустрације из глава, пре свега код појединих играча, да добију самопоуздање. Овде има квалитетних кошаркаша, који сигурно могу боље и неопходно је да се направи дијагноза зашто је било неконзистентности у много утакмица. Против Цибоне је било плус 11, Бајерн плус 17, а синоћ серија 0:16 након вођства од осам разлике“.

Није задовољан хрватски стручњак неким детаљима из игре.

„Екипа мора да буде ментално чвршћа. И саме бројке говоре да Будућност постиже најмање лаких кошева у Европи, из контри, после скока у нападу... Обавезни део мора да се подигне на виши ниво, од одбране, преко завршнице, индивидуалне одговорности, трчања, заграђивања... Лаки кошеви дају самопоуздање, у кратком периоду може да се направи помак на том плану“.

Будућност је у тешкој серији од шест гостовања у последњих седам утакмица често остајала без даха у другом полувремену...

„Овакав формат Евролиге узима данак, долази до физичке и емоционалне потрошње. Лакше се опоравити физички него ментално, јер неке утакмице остављају трауме. На пример, Реал је после утакмица у Евролиги губио од Андоре или Бреогана. Морамо да направимо анализу зашто је Будућност падала и тек онда рећи шта је проблем. Сада могу само да нагађам, а импровизација никад није добра. Зна се како долази до показатеља у каквом је стању сваки играч, желимо да их кроз анализе доведемо до нивоа да буду максимално продуктивни“.

Интересантно, Репеша ће на клупи Будућности дебитовати против свог бившег, уједно и последњег клуба у досадашњој тренерској каријери - миланске Олимпије.

„За 57-годишњака је тешко рећи да је нека утакмица преемотивна, ово је утакмица као све друге. До тог сусрета ћемо имати пет тренинга и покушати да одиграмо конзистентније, да немамо пропадања, да будемо ментално чвршћи. Та два сегмента би нас довела можда у прилику и да изненадимо. Армани је сада јачи него када сам ја био, инвестирао је пуно више, Џејмс и Недовић имају јако велике уговоре. Победио је на неким теренима где није лако, али је од последњих седам изгубио шест мечева. Није непобедив“, поручио је Репеша.

Како је наведено, Репеши ће први помоћник бити Ђорђе Аџић, који је у недељу увече водио екипу у поразу од Црвене звезде, док ће стручни штаб појачати нови људи, с обзиром да су за Александром Џикићем отишли и први помоћник Срђан Флајс, те кондициони тренер Филип Михајловић. Оно што је посебно занимљиво јесте најава да би могло да буде нових резова у тиму.

„Некада више није боље“, закључио је Репеша.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар