Repeša najavio rezove: Ponekad više nije bolje...

Moglo bi da dođe do novih promena u sastavu jadranskog šampiona i učesnika Evrolige. . .

Košarka 02.01.2019 | 14:30
Repeša najavio rezove: Ponekad više nije bolje...
Aleksandar Džikić je bivši, Đorđe Adžić samo prelazno rešenje, a novi šef struke podgoričke Budućnosti je - Jasmin Repeša.

Baš kako je najavljeno, a onda i potvrđeno, upravni odbor šampiona Jadranske lige je poslednjeg dana stare godine predstavio novog trenera, koji je sa novinarima podelio prve utiske po dolasku u klub, daljim ambicijama, željama, idejama, zamerkama, ali i indirektno najavio da bi roster mogao uskoro da se menja...

„Cilj je da se zadrži ovaj nivo i popravi, jer je tendencija da klub rapidno ide prema gore. Ovo je stabilan klub, a dvorana je otkad sam poslednji put bio neprepoznatljiva, i unutra i okolina. Želja je da ispratimo takve investicije i velike ambicije“, rekao je Repeša na prvom obraćanju javnosti, a zatim dodao:

„Privukla me je emocija, koja je se vidi od tribina, preko klupe... Ali, ako emocija nije kontrolisana onda je to problem. Prvi korak je da se stabilizujemo, da se spusti lopta na zemlju da bi se mogla ganjati. Moramo da izbacimo frustracije iz glava, pre svega kod pojedinih igrača, da dobiju samopouzdanje. Ovde ima kvalitetnih košarkaša, koji sigurno mogu bolje i neophodno je da se napravi dijagnoza zašto je bilo nekonzistentnosti u mnogo utakmica. Protiv Cibone je bilo plus 11, Bajern plus 17, a sinoć serija 0:16 nakon vođstva od osam razlike“.

Nije zadovoljan hrvatski stručnjak nekim detaljima iz igre.

„Ekipa mora da bude mentalno čvršća. I same brojke govore da Budućnost postiže najmanje lakih koševa u Evropi, iz kontri, posle skoka u napadu... Obavezni deo mora da se podigne na viši nivo, od odbrane, preko završnice, individualne odgovornosti, trčanja, zagrađivanja... Laki koševi daju samopouzdanje, u kratkom periodu može da se napravi pomak na tom planu“.

Budućnost je u teškoj seriji od šest gostovanja u poslednjih sedam utakmica često ostajala bez daha u drugom poluvremenu...

„Ovakav format Evrolige uzima danak, dolazi do fizičke i emocionalne potrošnje. Lakše se oporaviti fizički nego mentalno, jer neke utakmice ostavljaju traume. Na primer, Real je posle utakmica u Evroligi gubio od Andore ili Breogana. Moramo da napravimo analizu zašto je Budućnost padala i tek onda reći šta je problem. Sada mogu samo da nagađam, a improvizacija nikad nije dobra. Zna se kako dolazi do pokazatelja u kakvom je stanju svaki igrač, želimo da ih kroz analize dovedemo do nivoa da budu maksimalno produktivni“.

Interesantno, Repeša će na klupi Budućnosti debitovati protiv svog bivšeg, ujedno i poslednjeg kluba u dosadašnjoj trenerskoj karijeri - milanske Olimpije.

„Za 57-godišnjaka je teško reći da je neka utakmica preemotivna, ovo je utakmica kao sve druge. Do tog susreta ćemo imati pet treninga i pokušati da odigramo konzistentnije, da nemamo propadanja, da budemo mentalno čvršći. Ta dva segmenta bi nas dovela možda u priliku i da iznenadimo. Armani je sada jači nego kada sam ja bio, investirao je puno više, Džejms i Nedović imaju jako velike ugovore. Pobedio je na nekim terenima gde nije lako, ali je od poslednjih sedam izgubio šest mečeva. Nije nepobediv“, poručio je Repeša.

Kako je navedeno, Repeši će prvi pomoćnik biti Đorđe Adžić, koji je u nedelju uveče vodio ekipu u porazu od Crvene zvezde, dok će stručni štab pojačati novi ljudi, s obzirom da su za Aleksandrom Džikićem otišli i prvi pomoćnik Srđan Flajs, te kondicioni trener Filip Mihajlović. Ono što je posebno zanimljivo jeste najava da bi moglo da bude novih rezova u timu.

„Nekada više nije bolje“, zaključio je Repeša.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar