Кокеза: Крстајић остаје, Лука да буде међу 23!

"Мислим да у овом случају нико није био 100% у праву", казао је први човјек ФСС Славиша Кокеза о сукобу Луке Миливојевића и селектора Младена Крстајића.

Фудбал 01.01.2019 | 12:15
Кокеза: Крстајић остаје, Лука да буде међу 23!
Година у српском репрезентативном фудбалу памтиће се по учешћу на Мундијалу, "овјереним" првим мјестом у Лиги нација и сукобима на релацији играчи - селектор Младен Крстајић.

"Ветерани" нису више на списку, мада селектор не одбацује да су заборављени за сва времена, против Крстајића су "глас" дигли Матија Настасић и Мијат Гаћиновић, док је најватренији у томе ипак био Лука Миливојевић, који дрес Србије није носио од меча са Швајцарском.

Након те утакмице Миливојевић је критиковао Крстајића због измјене у посљедњих десет минута када је умјесто њега ушао офанзивнији Радоњић, а српска "средина терена" остала на вјетрометини коју су у контрама покушавали да искористе Швајцарци - и на крају јесу, за побједу која је готово па била гарант пласмана у нокаут фазу.

Пред наступе у Лиги нација - Миливојевић није био на списку, па су након тога почеле међусобне оптужбе о пучу, менаџерима, сујети и стручности...

У међувремену се проблем није ријешио, а своје виђење ове незгодне ситуације дао је и Славиша Кокеза у новогодишњем интервјуу за "Спортски журнал", у коме је прије свега оцијенио протеклу годину као "веома успјешну" по српски фудбал.

Ко је у праву у случају Миливојевић - Крстајић?

"Мислим да у овом случају нико није био 100% у праву. Било је емотивних реакцја са обје стране, али исто тако мислим да Лука Миливојевић нема право да не игра за Србију као што се селектор нема право да не зове Луку Миливојевића у национални тим", казао је Кокеза и на потпитање да ли је Миливојевић условљавао селектора, те да ли има мјеста у репрезентацији послије свега, одговорио сљедеће:

"Наравно да ниједан играч не може да условљава и себе ставља испред репрезентације, али Лука Миливојевић није никога условљавао нити тражио било какве повластице за себе. Ја нисам селектор и не знам којих 11 играча треба да истрчи на терен, али сигруран сам да Лука Миливојевић треба да буде списку међу 23 репрезентативца Србије".

Колико је ово назнака да ће се сукоб у наредном периоду разријешити није познато, али је исто тако сада познато да Младен Крстајић, упркос спекулацијама, остаје селектор.

"Као што знате Крстајића су смјењивали новинари у својим текстовима ваљда да привуку пажњу и повећају тираж својих новна и на тај начин су доводили јавност у заблуду. Да будем потпуно искрен, нису ми баш јасни новинари који свјесно пласирају такве дезинформације. Али, као што знате, никад нико из ФСС није рекао да Крстајић одлази са мјеста селектора, то није била тема разговора. Значи, Крстајић наставља да обавља свој посао и надам се да ће бити успјешан у Лиги нација", навео је први човјек ФСС.

КОКЕЗА: ВЈЕРУЈЕМ ДА НЕМА НАМЕШТАЊА

"Већина извјештаја из УЕФА су потпуно нелогична. Имате ситуацију гдје је велики број утакмица, сигурно трећина пријава које смо добили из УЕФА потпуно нетачна и лажна. Као примјер наводим посљедњу пријаву, утакмица између Војводине и Пролетера гдје се по кладионичарским парамтерима сумњало да ће бити три и више голова, а утакмица је завршена без њих. Питао бих господу која нам је послала извјештај, шта ту није регуларно и зашто нам шаљу такве пријаве које не одговарају истини. Таквим начином само се повећава пброј извјештаја и проценат утакмица које наводно нису биле регуларне. Добили смо, примјера ради, пријаву на утакмицу Земун - Црвена звезда. Шта је сумњиво што Црвена звезда побиједи Земун? Јел то немогуће? О чему се ту ради? Или утакмица Раднички - Динамо... Сумњиве су биле уплате да ће у првом полувремену бити најмање један гол. Ја вас поново питам, да ли је логично да не падне ни један гол? Тако да већина пријава, односно извјештаја, које добијемо из УЕФА, преко 90%, потпуно су неутемељене у чињеницама, а оних 10% који имају неко утемељење, дисциплиска комисија ФСС је процесуирала. За један случај је и донијела одлуку, двруга два или три случаја су пред етичком комисијом и одлука ће бити донета сигурно пре наставка првенства. Вјерујем да у Србији нема намјештања утакмица".

Претходно се спекулисало да би могао да га наслиједи Драган Стојковић.

"Говоримо о великом имену нашег фудбала. Не мислим да је Драган Стојковић себи дизао цијену као што не мислим да му је једина жеља да буде селектор Србије. Сматрам да је увијек добро да бивши асови буду уз репрезентацију и није само Стојковић био наша подршка. Он нам је конкретно у Кини био добар домаћин и увијек је уз Србију", био је кратак Кокеза.

Када је у питању домаће првенство, у фокусу јавности је наравно посљедње коло пред одлазак на паузу, када је снијег направио пометњу. 

Меч од петка између Партизана и Мачве је ипак одигран упркос вејавици, због чега су из табора црно-бијелих чак покренули питање о иступању из лиге, док је већина оних заказаних за суботу и недјељу - била помјерана макар 24 часа.

"Моје мишљење је да је требало да се одложи цијело коло", рекао је Кокеза.

"Уосталом, као што је било одложено коло Прве лиге. Али то је у ингеренцији директора Владе Булатовића, не мијешам се у његове одлуке, поштујем их.
Заједница је та која води такмичење, а не ФСС. Не мислим да је било ко оштећен у том колу, али у току првенства свједоци смо моних појединачних мишљења.Свако има право да каже шта мисли, многи у тим жалопојкама траже алиби за неке своје пропусте на терену, а опет има грешака које виђамо и у другим лигама".

Први човјек Савеза је истакао да није на том мјесту да би "чувао фотељу", као и да би прије одабрао домаћинство Свјетског првенства, него да Србија избори пласман на ЕУРО.

"Али, исто тако вјерујем у наше играче да ће нас одвести на Европско првенсто".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар