Kokeza: Krstajić ostaje, Luka da bude među 23!

"Mislim da u ovom slučaju niko nije bio 100% u pravu", kazao je prvi čovjek FSS Slaviša Kokeza o sukobu Luke Milivojevića i selektora Mladena Krstajića.

Fudbal 01.01.2019 | 12:15
Kokeza: Krstajić ostaje, Luka da bude među 23!
Godina u srpskom reprezentativnom fudbalu pamtiće se po učešću na Mundijalu, "ovjerenim" prvim mjestom u Ligi nacija i sukobima na relaciji igrači - selektor Mladen Krstajić.

"Veterani" nisu više na spisku, mada selektor ne odbacuje da su zaboravljeni za sva vremena, protiv Krstajića su "glas" digli Matija Nastasić i Mijat Gaćinović, dok je najvatreniji u tome ipak bio Luka Milivojević, koji dres Srbije nije nosio od meča sa Švajcarskom.

Nakon te utakmice Milivojević je kritikovao Krstajića zbog izmjene u posljednjih deset minuta kada je umjesto njega ušao ofanzivniji Radonjić, a srpska "sredina terena" ostala na vjetrometini koju su u kontrama pokušavali da iskoriste Švajcarci - i na kraju jesu, za pobjedu koja je gotovo pa bila garant plasmana u nokaut fazu.

Pred nastupe u Ligi nacija - Milivojević nije bio na spisku, pa su nakon toga počele međusobne optužbe o puču, menadžerima, sujeti i stručnosti...

U međuvremenu se problem nije riješio, a svoje viđenje ove nezgodne situacije dao je i Slaviša Kokeza u novogodišnjem intervjuu za "Sportski žurnal", u kome je prije svega ocijenio proteklu godinu kao "veoma uspješnu" po srpski fudbal.

Ko je u pravu u slučaju Milivojević - Krstajić?

"Mislim da u ovom slučaju niko nije bio 100% u pravu. Bilo je emotivnih reakcja sa obje strane, ali isto tako mislim da Luka Milivojević nema pravo da ne igra za Srbiju kao što se selektor nema pravo da ne zove Luku Milivojevića u nacionalni tim", kazao je Kokeza i na potpitanje da li je Milivojević uslovljavao selektora, te da li ima mjesta u reprezentaciji poslije svega, odgovorio sljedeće:

"Naravno da nijedan igrač ne može da uslovljava i sebe stavlja ispred reprezentacije, ali Luka Milivojević nije nikoga uslovljavao niti tražio bilo kakve povlastice za sebe. Ja nisam selektor i ne znam kojih 11 igrača treba da istrči na teren, ali sigruran sam da Luka Milivojević treba da bude spisku među 23 reprezentativca Srbije".

Koliko je ovo naznaka da će se sukob u narednom periodu razriješiti nije poznato, ali je isto tako sada poznato da Mladen Krstajić, uprkos spekulacijama, ostaje selektor.

"Kao što znate Krstajića su smjenjivali novinari u svojim tekstovima valjda da privuku pažnju i povećaju tiraž svojih novna i na taj način su dovodili javnost u zabludu. Da budem potpuno iskren, nisu mi baš jasni novinari koji svjesno plasiraju takve dezinformacije. Ali, kao što znate, nikad niko iz FSS nije rekao da Krstajić odlazi sa mjesta selektora, to nije bila tema razgovora. Znači, Krstajić nastavlja da obavlja svoj posao i nadam se da će biti uspješan u Ligi nacija", naveo je prvi čovjek FSS.

KOKEZA: VJERUJEM DA NEMA NAMEŠTANJA

"Većina izvještaja iz UEFA su potpuno nelogična. Imate situaciju gdje je veliki broj utakmica, sigurno trećina prijava koje smo dobili iz UEFA potpuno netačna i lažna. Kao primjer navodim posljednju prijavu, utakmica između Vojvodine i Proletera gdje se po kladioničarskim paramterima sumnjalo da će biti tri i više golova, a utakmica je završena bez njih. Pitao bih gospodu koja nam je poslala izvještaj, šta tu nije regularno i zašto nam šalju takve prijave koje ne odgovaraju istini. Takvim načinom samo se povećava pbroj izvještaja i procenat utakmica koje navodno nisu bile regularne. Dobili smo, primjera radi, prijavu na utakmicu Zemun - Crvena zvezda. Šta je sumnjivo što Crvena zvezda pobijedi Zemun? Jel to nemoguće? O čemu se tu radi? Ili utakmica Radnički - Dinamo... Sumnjive su bile uplate da će u prvom poluvremenu biti najmanje jedan gol. Ja vas ponovo pitam, da li je logično da ne padne ni jedan gol? Tako da većina prijava, odnosno izvještaja, koje dobijemo iz UEFA, preko 90%, potpuno su neutemeljene u činjenicama, a onih 10% koji imaju neko utemeljenje, discipliska komisija FSS je procesuirala. Za jedan slučaj je i donijela odluku, dvruga dva ili tri slučaja su pred etičkom komisijom i odluka će biti doneta sigurno pre nastavka prvenstva. Vjerujem da u Srbiji nema namještanja utakmica".

Prethodno se spekulisalo da bi mogao da ga naslijedi Dragan Stojković.

"Govorimo o velikom imenu našeg fudbala. Ne mislim da je Dragan Stojković sebi dizao cijenu kao što ne mislim da mu je jedina želja da bude selektor Srbije. Smatram da je uvijek dobro da bivši asovi budu uz reprezentaciju i nije samo Stojković bio naša podrška. On nam je konkretno u Kini bio dobar domaćin i uvijek je uz Srbiju", bio je kratak Kokeza.

Kada je u pitanju domaće prvenstvo, u fokusu javnosti je naravno posljednje kolo pred odlazak na pauzu, kada je snijeg napravio pometnju. 

Meč od petka između Partizana i Mačve je ipak odigran uprkos vejavici, zbog čega su iz tabora crno-bijelih čak pokrenuli pitanje o istupanju iz lige, dok je većina onih zakazanih za subotu i nedjelju - bila pomjerana makar 24 časa.

"Moje mišljenje je da je trebalo da se odloži cijelo kolo", rekao je Kokeza.

"Uostalom, kao što je bilo odloženo kolo Prve lige. Ali to je u ingerenciji direktora Vlade Bulatovića, ne miješam se u njegove odluke, poštujem ih.
Zajednica je ta koja vodi takmičenje, a ne FSS. Ne mislim da je bilo ko oštećen u tom kolu, ali u toku prvenstva svjedoci smo monih pojedinačnih mišljenja.Svako ima pravo da kaže šta misli, mnogi u tim žalopojkama traže alibi za neke svoje propuste na terenu, a opet ima grešaka koje viđamo i u drugim ligama".

Prvi čovjek Saveza je istakao da nije na tom mjestu da bi "čuvao fotelju", kao i da bi prije odabrao domaćinstvo Svjetskog prvenstva, nego da Srbija izbori plasman na EURO.

"Ali, isto tako vjerujem u naše igrače da će nas odvesti na Evropsko prvensto".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar