Бјелица: Жоц у НБА? Не воли тај стил, али успио би!

"Не играм за Србију да би ми неко подигао споменик, него зато што уживам", поручио је Немања Бјелица у интервјуу за "Спортски журнал".

Кошарка 02.01.2019 | 22:45
Бјелица: Жоц у НБА? Не воли тај стил, али успио би!
Немања Бјелица коначно у НБА игра онако како смо очекивали када је у лето 2015. године договорио сарадњу са Минесота Тимбервулвсима.

Улога у том тиму је била мала, углавном се све сводило на "солирање" звезда тима и понеки избачени шут за три поена, али да је Немања Бјелица много више од тога доказују овосезонске партије у дресу Сакраменто Кингса, код којих је већину утакмица био стартер.

Тренер Дејв Јегер му је пружио шансу, Бјелица ју је прихватио, а то се за сада одражава добро и на играча и на резултате клуба

"Последњи пут сам био овако срећан у Фенербахчеу", рекао је Бјелица у новогодишњем интервјуу за "Спортски журнал".

"Сад у НБА коначно уживам и мислим да сам то заиста заслужио. Напорно сам радио да после повреде будем здрав и спреман за све што ме чека. Не могу да кажем да имам улогу као у Европи, нити ћу је иада имати, али се трудим из утакмице у утакмицу да дам максимум. Поклопила ми се екипа, што је стварно много битно".

Српски ас истиче да се "три године мучио у Минесоти", што најбоље зна његова породица, али истиче и да му је и тај период помогао да победи себе и покаже карактер.

"Чак и да сам се вратио у Европу, био бих чист са собом. Највећи проблем код играча у НБА је да унапред мора да зна да ништа није до њега и да прихвати свашта да би остао у лиги. Само мора шира слика да се гледа. Ја ћу за десет година, када се осврнем на каријеру, знати да сам урадио прави потез доласком овде, пре свега због породице", казао је Бјелица уз процену да није очекивао да ће бити стартер, али да је заслужио то поверење.

Размишљао је о Европи летос, али када га је Владе Дивац позвао - није имао дилему. Увек је лепше играти окружен легендама српског спорта, а тако је било и на "старом континенту" када је шансу добио код Светислава Пешића, а звање МВП-а Евролиге код Жељка Обрадовића.

Хоће ли Жоц икада у НБА?

"Што се тиче кошаркашког знања, он је један од најбољих тренера на свету. Али, не верујем да Жељко воли тај амерички стил. Овде има пет-шест екипа које играју на прави начин. Он гледа кошарку из другачијег угла, као што сам и ја гледао када сам дошао. Премда, најбитнија је флексибилност. Жељко је, богами, и те како има. Он тачно зна како да приђе играчу, да намести све како би било подређено екипи", казао је Бјелица уз коначну оцену:

"Нема сумње да би он овде успео".

У години на заласку - Бјелица је коначно обукао и дрес репрезентације Србије. Због паузе у НБА лиги, позван је за септембарски "прозор" квалификација, а како сам истиче њему је било изузетно драго што се "вратио" после два лета, када су га мучиле повреде.

"Ја много волим да играм за Србију. Чак не разумем како не воли да игра за репрезентацију. Вероватно је до мене, јер већ дуго играм, највише времена сам провео у том тиму, имам пријатеље. Што се мене тиче, увек ћу бити на располагању. Једноставно је - волим да играм за Србију. Не играм да би ми неко подигао споменик, него зато што уживам. На неки начин сам се афирмисао кроз репрезентацију", закључио је Бјелица у интервјуу за "Спортски журнал".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар