Bjelica: Žoc u NBA? Ne voli taj stil, ali uspio bi!

"Ne igram za Srbiju da bi mi neko podigao spomenik, nego zato što uživam", poručio je Nemanja Bjelica u intervjuu za "Sportski žurnal".

Košarka 02.01.2019 | 22:45
Bjelica: Žoc u NBA? Ne voli taj stil, ali uspio bi!
Nemanja Bjelica konačno u NBA igra onako kako smo očekivali kada je u leto 2015. godine dogovorio saradnju sa Minesota Timbervulvsima.

Uloga u tom timu je bila mala, uglavnom se sve svodilo na "soliranje" zvezda tima i poneki izbačeni šut za tri poena, ali da je Nemanja Bjelica mnogo više od toga dokazuju ovosezonske partije u dresu Sakramento Kingsa, kod kojih je većinu utakmica bio starter.

Trener Dejv Jeger mu je pružio šansu, Bjelica ju je prihvatio, a to se za sada odražava dobro i na igrača i na rezultate kluba

"Poslednji put sam bio ovako srećan u Fenerbahčeu", rekao je Bjelica u novogodišnjem intervjuu za "Sportski žurnal".

"Sad u NBA konačno uživam i mislim da sam to zaista zaslužio. Naporno sam radio da posle povrede budem zdrav i spreman za sve što me čeka. Ne mogu da kažem da imam ulogu kao u Evropi, niti ću je iada imati, ali se trudim iz utakmice u utakmicu da dam maksimum. Poklopila mi se ekipa, što je stvarno mnogo bitno".

Srpski as ističe da se "tri godine mučio u Minesoti", što najbolje zna njegova porodica, ali ističe i da mu je i taj period pomogao da pobedi sebe i pokaže karakter.

"Čak i da sam se vratio u Evropu, bio bih čist sa sobom. Najveći problem kod igrača u NBA je da unapred mora da zna da ništa nije do njega i da prihvati svašta da bi ostao u ligi. Samo mora šira slika da se gleda. Ja ću za deset godina, kada se osvrnem na karijeru, znati da sam uradio pravi potez dolaskom ovde, pre svega zbog porodice", kazao je Bjelica uz procenu da nije očekivao da će biti starter, ali da je zaslužio to poverenje.

Razmišljao je o Evropi letos, ali kada ga je Vlade Divac pozvao - nije imao dilemu. Uvek je lepše igrati okružen legendama srpskog sporta, a tako je bilo i na "starom kontinentu" kada je šansu dobio kod Svetislava Pešića, a zvanje MVP-a Evrolige kod Željka Obradovića.

Hoće li Žoc ikada u NBA?

"Što se tiče košarkaškog znanja, on je jedan od najboljih trenera na svetu. Ali, ne verujem da Željko voli taj američki stil. Ovde ima pet-šest ekipa koje igraju na pravi način. On gleda košarku iz drugačijeg ugla, kao što sam i ja gledao kada sam došao. Premda, najbitnija je fleksibilnost. Željko je, bogami, i te kako ima. On tačno zna kako da priđe igraču, da namesti sve kako bi bilo podređeno ekipi", kazao je Bjelica uz konačnu ocenu:

"Nema sumnje da bi on ovde uspeo".

U godini na zalasku - Bjelica je konačno obukao i dres reprezentacije Srbije. Zbog pauze u NBA ligi, pozvan je za septembarski "prozor" kvalifikacija, a kako sam ističe njemu je bilo izuzetno drago što se "vratio" posle dva leta, kada su ga mučile povrede.

"Ja mnogo volim da igram za Srbiju. Čak ne razumem kako ne voli da igra za reprezentaciju. Verovatno je do mene, jer već dugo igram, najviše vremena sam proveo u tom timu, imam prijatelje. Što se mene tiče, uvek ću biti na raspolaganju. Jednostavno je - volim da igram za Srbiju. Ne igram da bi mi neko podigao spomenik, nego zato što uživam. Na neki način sam se afirmisao kroz reprezentaciju", zaključio je Bjelica u intervjuu za "Sportski žurnal".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar