Ајаксов "вундеркинд" изабрао Барселону!

Талентовани холандски фудбалер Френки де Јонг договорио је прелазак у Барселону из Ајакса наредног лета.  У мајсторијама једног од најбољих младих фудбалера Европе, од љета ће уживати публика на стадиону "Ноу Камп".

Фудбал 03.01.2019 | 09:00
Ајаксов "вундеркинд" изабрао Барселону!
Један од најтраженијих везиста света после интересовања Бајерна, Манчестер ситија, Пари Сен Жермена и других изабрао је Ноу Камп као средину за даље напредовање, преносе немачки и шпански медији.

Де Јонг је утаначио петогодишњи уговор са каталонским клубом и преостало је само да се усагласи обештећење између клубова, што не би требало да буде проблем.

Верује се да ће трансфер 21-годишњег фудбалера да износи најмање 60 милиона евра.

Шпански медији писали су и да је Барселона заинтересована за везисту Пари Сен Жермена Адријена Рабиоа, што су на Ноу Кампу демантовали.

Желели су га Бајерн и Пари сен Жермен, Роналд Куман изјавио је да је менаџер Манчестер ситија Пеп Гвардиола "луд за њим", али сљедећи клуб везног играча Ајакса Френкија Де Јонга (21) биће Барселона!

Шпански, али и њемачки медији, објавили су посљедњег дана 2018. године да је Де Јонг уговорио све детаље трансфера на "Ноу Камп", гдје вјерује да ће имати најбоље услове за даље напредовање.

Де Јонг ће потписати петогодишњи уговор са Барсом, након што тај клуб са Ајаксом усагласи износ обештећења, што јој неће представљати нарочити проблем.

Вјерује се да ће "копљаници" на овом трансферу зарадити најмање 60 милиона евра.

Де Јонг се ове јесени нашао у центру пажње европске фудбалске јавности, заједно са саиграчем, штопером Матијасом Де Лигтом.

Они су помогли Ајаксу да се пласира у "нокаут" фазу Лиге шампиона, играјући уз бок репрезентативцу Србије Душану Тадићу, а у фебруару и марту предстоје им дуели осмине финала са троструким узастопним прваком Европе, Реал Мадридом.

Занимљиво је да Де Јонг није продукт чувене Ајаксове фудбалске академије. Поникао је у Виљему Другом, а у главни град Холандије се преселио са 18 година. Летос је дебитовао за "А" репрезентацију Холандије и до сада забиљежио пет наступа.

Шпански медији писали су и да је Барселона заинтересована за "везисту" Пари сен Жермена Адријена Рабиоа, што је у недјељу демантовано.

Што се тиче Манчестер ситија, претпоставка је да ће Гвардиола сада свим силама кренути на Реаловог аса Иска, кога види као дугорочну замјену за већ времешног земљака Давида Силву (33).

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар