Ajaksov "vunderkind" izabrao Barselonu!

Talentovani holandski fudbaler Frenki de Jong dogovorio je prelazak u Barselonu iz Ajaksa narednog leta.  U majstorijama jednog od najboljih mladih fudbalera Evrope, od ljeta će uživati publika na stadionu "Nou Kamp".

Fudbal 03.01.2019 | 09:00
Ajaksov "vunderkind" izabrao Barselonu!
Jedan od najtraženijih vezista sveta posle interesovanja Bajerna, Mančester sitija, Pari Sen Žermena i drugih izabrao je Nou Kamp kao sredinu za dalje napredovanje, prenose nemački i španski mediji.

De Jong je utanačio petogodišnji ugovor sa katalonskim klubom i preostalo je samo da se usaglasi obeštećenje između klubova, što ne bi trebalo da bude problem.

Veruje se da će transfer 21-godišnjeg fudbalera da iznosi najmanje 60 miliona evra.

Španski mediji pisali su i da je Barselona zainteresovana za vezistu Pari Sen Žermena Adrijena Rabioa, što su na Nou Kampu demantovali.

Želeli su ga Bajern i Pari sen Žermen, Ronald Kuman izjavio je da je menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola "lud za njim", ali sljedeći klub veznog igrača Ajaksa Frenkija De Jonga (21) biće Barselona!

Španski, ali i njemački mediji, objavili su posljednjeg dana 2018. godine da je De Jong ugovorio sve detalje transfera na "Nou Kamp", gdje vjeruje da će imati najbolje uslove za dalje napredovanje.

De Jong će potpisati petogodišnji ugovor sa Barsom, nakon što taj klub sa Ajaksom usaglasi iznos obeštećenja, što joj neće predstavljati naročiti problem.

Vjeruje se da će "kopljanici" na ovom transferu zaraditi najmanje 60 miliona evra.

De Jong se ove jeseni našao u centru pažnje evropske fudbalske javnosti, zajedno sa saigračem, štoperom Matijasom De Ligtom.

Oni su pomogli Ajaksu da se plasira u "nokaut" fazu Lige šampiona, igrajući uz bok reprezentativcu Srbije Dušanu Tadiću, a u februaru i martu predstoje im dueli osmine finala sa trostrukim uzastopnim prvakom Evrope, Real Madridom.

Zanimljivo je da De Jong nije produkt čuvene Ajaksove fudbalske akademije. Ponikao je u Viljemu Drugom, a u glavni grad Holandije se preselio sa 18 godina. Letos je debitovao za "A" reprezentaciju Holandije i do sada zabilježio pet nastupa.

Španski mediji pisali su i da je Barselona zainteresovana za "vezistu" Pari sen Žermena Adrijena Rabioa, što je u nedjelju demantovano.

Što se tiče Mančester sitija, pretpostavka je da će Gvardiola sada svim silama krenuti na Realovog asa Iska, koga vidi kao dugoročnu zamjenu za već vremešnog zemljaka Davida Silvu (33).

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar