Видео - Захуктава се кампања: Јокић за МВП-а!

Денвер Нагетси полако појачавају кампању у сврху промоције Николе Јокића као кандидата за признање за најкористнијег играча сезоне у НБА лиги.

Кошарка 02.01.2019 | 12:30
Видео - Захуктава се кампања: Јокић за МВП-а!
Јокић није међу Топ 5 стрелаца, није ни међу Топ 5 скакача, ни међу Топ 5 асистената, ни међу Топ 5 блокера, али је са просеком од 18 поена, 9,8 скокова и 7,4 асистенција један од најкомплетнијих играча лиге и лидер водећег тима Западне конференције.

Неколико дана уназад води се дебата о томе да ли је Јокић заслужио да се нађу у МВП конкуренцији поред Џејмса Хардена који бележио 33 поена по мечу, Кевина Дурента, Ентонија Дејвиса, Леброна Џејмса и других.

Неке легенде НБА попут Чарлса Барклија сматрају да Јокић не само да је кандидат за МВП, већ и фаворит управо због тога што је лидер најбољег тима Запада.

Реџи Милер се с тим не слаже, али изјава тренера Нагетса Мајка Мелоуна можда и најбоље говори да један од најбољих тројкаша свих времена греши: "Кад је потребно да постиже кошеве, он убаци 302, кад је потребно да скаче он то уради, кад је потребно да разигра саиграче он то уради".



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар