Пеп: Ако не побиједимо у четвртак, Ливерпул је шампион!

„Да, готово је. Биће скоро немогуће стићи их без обзира што ће и они до краја вероватно испустити који бод“, каже Каталонац.

Фудбал 02.01.2019 | 22:30
Пеп: Ако не побиједимо у четвртак, Ливерпул је шампион!
Менаџер Манчестер Ситија Пеп Гвардиола каже да ће шампионска трка у Премијер лиги бити готова ако у четвртак увече Грађани не успеју да савладају Ливерпул у великом дербију 20. кола.

Каталонац је екипу Јиргена Клопа окарактерисао као најбољи тим на свету и напомиње да после два кикса његови пулени више немају право да испусте ниједан бод.

"Победили смо доста пута ове сезоне, али нажалост и изгубили од Паласа и Лестера. Чека нас окршај с екипом која је можда и у најбољој форми на свету у овом тренутку. Ако изгубимо још два бода онда је готово. Да, готово је. Биће скоро немогуће стићи их без обзира што ће и они до краја вероватно испустити који бод. Једноставно, киксираће мање од нас. Знам да је разлика велика, посебно јер они играју константно, али играмо код куће и уздам се у екстра подршку препуног Етихада јер су ови момци то заслужили. Већ 14 или 15 месеци играју сјајно и начин на који репрезентују Манчестер Сити је једноставно импресиван", изјавио је Гвардиола после победе над Саутемптоном. 

Каталонац се нада да ће тим показати праву реакцију у најважнијој утакмици ове сезоне.

"Никада не смемо да заборавимо ко смо ми. Понекад морате да будете тврдоглави и запитате се шта се то догађа? Можда грешим, али сви фудбалери желе најбољи могући резултат. Не желе да се срамоте пред породицама и пријатељима, пред клубом и навијачима. Понекад морате да схватите да жеља није довољна за успех већ да морате стално да се трудите. Фудбал је игра одлука, али нисам ја тај који одлучује већ играчи. Ако имам у виду шта су све урадили протеклих месеци, како могу да сумњам у некога? Наравно, није нам лако после сезоне у којој смо тријумфовали са преко 100 бодова", подсећа Гвардиола.

Кормилара Грађана једино брине неефикасност тима који се испромашивао данас на југу Енглеске.

"Морамо да постижемо више голова. Ливепул нам неће дозволити толико прилика као данас Саутемптон. Прошле сезоне постигли смо 106 голова - највише у историји - али сам мислио да смо морали више. Мислим да у свакој линији тима имамо простора за напредак. А до пре два месеца сви су говорили како смо елегантни и како играмо леп фудбал...", закључио је Пеп Гвардиола.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар