Pep: Ako ne pobijedimo u četvrtak, Liverpul je šampion!

„Da, gotovo je. Biće skoro nemoguće stići ih bez obzira što će i oni do kraja verovatno ispustiti koji bod“, kaže Katalonac.

Fudbal 02.01.2019 | 22:30
Pep: Ako ne pobijedimo u četvrtak, Liverpul je šampion!
Menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola kaže da će šampionska trka u Premijer ligi biti gotova ako u četvrtak uveče Građani ne uspeju da savladaju Liverpul u velikom derbiju 20. kola.

Katalonac je ekipu Jirgena Klopa okarakterisao kao najbolji tim na svetu i napominje da posle dva kiksa njegovi puleni više nemaju pravo da ispuste nijedan bod.

"Pobedili smo dosta puta ove sezone, ali nažalost i izgubili od Palasa i Lestera. Čeka nas okršaj s ekipom koja je možda i u najboljoj formi na svetu u ovom trenutku. Ako izgubimo još dva boda onda je gotovo. Da, gotovo je. Biće skoro nemoguće stići ih bez obzira što će i oni do kraja verovatno ispustiti koji bod. Jednostavno, kiksiraće manje od nas. Znam da je razlika velika, posebno jer oni igraju konstantno, ali igramo kod kuće i uzdam se u ekstra podršku prepunog Etihada jer su ovi momci to zaslužili. Već 14 ili 15 meseci igraju sjajno i način na koji reprezentuju Mančester Siti je jednostavno impresivan", izjavio je Gvardiola posle pobede nad Sautemptonom. 

Katalonac se nada da će tim pokazati pravu reakciju u najvažnijoj utakmici ove sezone.

"Nikada ne smemo da zaboravimo ko smo mi. Ponekad morate da budete tvrdoglavi i zapitate se šta se to događa? Možda grešim, ali svi fudbaleri žele najbolji mogući rezultat. Ne žele da se sramote pred porodicama i prijateljima, pred klubom i navijačima. Ponekad morate da shvatite da želja nije dovoljna za uspeh već da morate stalno da se trudite. Fudbal je igra odluka, ali nisam ja taj koji odlučuje već igrači. Ako imam u vidu šta su sve uradili proteklih meseci, kako mogu da sumnjam u nekoga? Naravno, nije nam lako posle sezone u kojoj smo trijumfovali sa preko 100 bodova", podseća Gvardiola.

Kormilara Građana jedino brine neefikasnost tima koji se ispromašivao danas na jugu Engleske.

"Moramo da postižemo više golova. Livepul nam neće dozvoliti toliko prilika kao danas Sautempton. Prošle sezone postigli smo 106 golova - najviše u istoriji - ali sam mislio da smo morali više. Mislim da u svakoj liniji tima imamo prostora za napredak. A do pre dva meseca svi su govorili kako smo elegantni i kako igramo lep fudbal...", zaključio je Pep Gvardiola.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar