Да ли ВАР претвара фудбал у биоскоп?!

Председник Сампдорије критикује начин на који се судијски видео асистент користи у италијанском првенству.

Фудбал 02.01.2019 | 21:00
Да ли ВАР претвара фудбал у биоскоп?!
Живописни председник Сампдорије Масимо Фереро оценио је да фудбал због прекомерне употребе ВАР постаје "неприродан" и да одлазак на стадион све више подсећа на одлазак у позориште, јер се утакмица паралелно одвија на терену и на екранима у ВАР соби.

Ђеновљани су у суботу изгубили од Јувентуса резултатом 2:1, с тим да им је у судијској надокнади времена поништен изједначујући погодак.

"Тачно је да смо сви желели увођење ВАР, али он је требало да послужи за исправљање великих грешака, као начин да се помогне судији. Сада имамо проблем, јер се утакмица прекида по шест-седам пута, да би се проверили чак и мали инциденти. Тим путем ће судије постепено остати без ауторитета", рекао је Фереро националној агенцији АНСА.

Први човек Сампе, иначе филмски продуцент, подсетио је да линијски судија није ништа сигнализирао приликом поништеног гола Сапонаре за 2:2 и да су сви већ ишли ка центру, када је стигла реакција из ВАР собе.

Накнадно је постављена "дијагноза": поготку је претходила активација из офсајда и резултат је преиначен у 2:1!

"Не причам ово због утакмице Јувентус - Сампдорија, већ зато што је ВАР постао озбиљан протагониста и што се тиме трансформише фудбал. Када идемо на стадион, ми знамо да постоји могућност одигравања једне утакмице на терену и друге на ТВ екрану, где режисер вуче неке своје конце".

Фереро је додао да нема дилеме да је посао фудбалског судије међу најсложенијима на свету, али и да се оваквим "ловом" на грешке убија драж фудбалске игре.

"Морамо да разјаснимо ко је тај ко доноси одлуке - судија на терену, или онај у кабини. ВАР више није средство које помаже објективној интерпретацији инцидената, већ чини да одлазак на стадион наликује одласку у биоскоп. Морамо да вратимо главну одговорност судији на терену", поручио је председник Сампдорије.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар