Ражнатовић: Мицић ће бити бољи од Теодосића!

Председник агенције "Беобаскет" сматра да плејмејкер Ефеса има очигледну предност у односу на капитена репрезентације Србије.

Кошарка 03.01.2019 | 12:30
Ражнатовић: Мицић ће бити бољи од Теодосића!
Василије Мицић несумњиво је био један од најистакнутијих српских кошаркаша у години на измаку, поготово ако је реч само о европским оквирима.

Са Жалгирисом је освојио треће место на Фајнал фору Евролиге у Београду, а летос је прешао у Ефес, где је преузео улогу лидера и са којим је, пре актуелне "црне" серије од четири пораза у пет утакмица, имао скор 8-2 у елитном континенталном такмичењу.

Агент Мишко Ражнатовић се у мини-интервјуу за Фацебоок и Инстаграм страницу "Дневна доза Мишка Ражнатовића" осврнуо на своју афирмативну изјаву о Мицићу дату пре две године...

"Васа Мицић је прва беба из Мегиног инкубатора. Он је 2010. године дошао у Мегу и сигурно нико не зна његове могућности боље од мене. Када сам рекао да ће он бити наследник Теодосића, то је био одговор на питање 'Ко ће бити наследник Теодосића'. Генерално мислим да ће он бити знатно бољи од њега, из простог разлога што су његове физичке могућности, његов атлетизам, на нивоу НБА играча, што је код Теодосића реално био проблем. Самим тим, Мицић игра једну од најбољих одбрана на бековима у Европи, а као што знамо, то код Теодосића није случај", изјавио је Ражнатовић и наставио причу.

"Врло често се људи подсмевају мојим проценама, сматрајући да су оне плод неког маркетинга и жеље да, како се то каже на енглеском, 'хајпујем' играче. Када је Гога Битадзе дошао у Мегу, ја сам на Тwиттеру написао 'Стигао је нови Јокић', иако је он тада имао 15 и по година. Многи су се смејали, омаловажали то мишљење, али сада је наравно свима јасно да нисам био ни најмање нереалан".

Подсећамо да старосна разлика између Мицића и Теодосића износи седам година.

Ове сезоне је у АБА лиги било много смена тренера. Неки клубови већ су "завртели" по тројицу стручњака (Игокеа), док су из квартета великих, шефове струке променили сви осим Црвене звезде, која је то урадила током летње паузе.

Мега Бемаx је сушта супротност на том пољу, јер је Дејан Милојевић њен први стратег већ седму сезону заредом. Ипак, већ неко време се спекулише да ће популарни Милоје у догледно време отићи из клуба.

Ражнатовић је упитан да ли је то тачно и какав је план Меге за после тога.

"Дејан је неко ко је обележио историју Меге и уткан је у све њене успехе. Он ће сигурно бити ту ове и следеће сезоне. После тога, бојим се да више неће, него да ће кренути стопама играча које је направио и да ће наћи посао или на престижном америчком универзитету, или што је много реалније, у стручном штабу неког НБА тима", јасан је председник агенције "Беобаскет".

Он је признао да га "хвата језа" при помисли да Милојевић једног дана више неће бити на клупи београдско-митровачког клуба, али верује и да ће бити пронађена адекватна замена.

"То ће сигурно бити највећи изазов за Мегу откако она постоји. Веома је тешко бити тренер у Меги, јер су неки захтеви мало другачији од оних у другим клубовима, где је најважније само победити. Овде је важно побеђивати, али је још важније од тога давати шансу неким клинцима и трпети његове грешке".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар