Ražnatović: Micić će biti bolji od Teodosića!

Predsednik agencije "Beobasket" smatra da plejmejker Efesa ima očiglednu prednost u odnosu na kapitena reprezentacije Srbije.

Košarka 03.01.2019 | 12:30
Ražnatović: Micić će biti bolji od Teodosića!
Vasilije Micić nesumnjivo je bio jedan od najistaknutijih srpskih košarkaša u godini na izmaku, pogotovo ako je reč samo o evropskim okvirima.

Sa Žalgirisom je osvojio treće mesto na Fajnal foru Evrolige u Beogradu, a letos je prešao u Efes, gde je preuzeo ulogu lidera i sa kojim je, pre aktuelne "crne" serije od četiri poraza u pet utakmica, imao skor 8-2 u elitnom kontinentalnom takmičenju.

Agent Miško Ražnatović se u mini-intervjuu za Facebook i Instagram stranicu "Dnevna doza Miška Ražnatovića" osvrnuo na svoju afirmativnu izjavu o Miciću datu pre dve godine...

"Vasa Micić je prva beba iz Meginog inkubatora. On je 2010. godine došao u Megu i sigurno niko ne zna njegove mogućnosti bolje od mene. Kada sam rekao da će on biti naslednik Teodosića, to je bio odgovor na pitanje 'Ko će biti naslednik Teodosića'. Generalno mislim da će on biti znatno bolji od njega, iz prostog razloga što su njegove fizičke mogućnosti, njegov atletizam, na nivou NBA igrača, što je kod Teodosića realno bio problem. Samim tim, Micić igra jednu od najboljih odbrana na bekovima u Evropi, a kao što znamo, to kod Teodosića nije slučaj", izjavio je Ražnatović i nastavio priču.

"Vrlo često se ljudi podsmevaju mojim procenama, smatrajući da su one plod nekog marketinga i želje da, kako se to kaže na engleskom, 'hajpujem' igrače. Kada je Goga Bitadze došao u Megu, ja sam na Twitteru napisao 'Stigao je novi Jokić', iako je on tada imao 15 i po godina. Mnogi su se smejali, omalovažali to mišljenje, ali sada je naravno svima jasno da nisam bio ni najmanje nerealan".

Podsećamo da starosna razlika između Micića i Teodosića iznosi sedam godina.

Ove sezone je u ABA ligi bilo mnogo smena trenera. Neki klubovi već su "zavrteli" po trojicu stručnjaka (Igokea), dok su iz kvarteta velikih, šefove struke promenili svi osim Crvene zvezde, koja je to uradila tokom letnje pauze.

Mega Bemax je sušta suprotnost na tom polju, jer je Dejan Milojević njen prvi strateg već sedmu sezonu zaredom. Ipak, već neko vreme se spekuliše da će popularni Miloje u dogledno vreme otići iz kluba.

Ražnatović je upitan da li je to tačno i kakav je plan Mege za posle toga.

"Dejan je neko ko je obeležio istoriju Mege i utkan je u sve njene uspehe. On će sigurno biti tu ove i sledeće sezone. Posle toga, bojim se da više neće, nego da će krenuti stopama igrača koje je napravio i da će naći posao ili na prestižnom američkom univerzitetu, ili što je mnogo realnije, u stručnom štabu nekog NBA tima", jasan je predsednik agencije "Beobasket".

On je priznao da ga "hvata jeza" pri pomisli da Milojević jednog dana više neće biti na klupi beogradsko-mitrovačkog kluba, ali veruje i da će biti pronađena adekvatna zamena.

"To će sigurno biti najveći izazov za Megu otkako ona postoji. Veoma je teško biti trener u Megi, jer su neki zahtevi malo drugačiji od onih u drugim klubovima, gde je najvažnije samo pobediti. Ovde je važno pobeđivati, ali je još važnije od toga davati šansu nekim klincima i trpeti njegove greške".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar