Како да вам се испуне поноћне жеље

Новогодишње жеље могу да буду велике или мале, симболичне или врло практичне. А, уколико желите да вам се испуни бар једна, пробајте са неким старим, сујеверним или шашавим "рецептима".

Занимљивости 31.12.2018 | 10:26
Како да вам се испуне поноћне жеље
МОЖДА се и не остварују, али је лепо у њих веровати. Новогодишње жеље могу да буду велике или мале, симболичне или врло практичне. А, уколико желите да вам се испуни бар једна, пробајте са неким старим, сујеверним или шашавим "рецептима".

Руси верују да би требало да напишете жељу на папиру, а потом да га спалите, остатке убаците у шампањац и тачно у поноћ попијете. Важно је, кажу, да се жеља испише графитном оловком и папир склопи тачно четири пута, а потом запали упаљачем, шибицом или пламеном свеће.

У неким културама људи праве шешир од папира, картона или новина, а онда у њега убацују папириће са исписаним жељама. Када откуца поноћ, тихо изговарају шта су пожелели, а шешир чувају све док им се жељице не претворе у стварност.

Ако видите да неко до вас у поноћ скаче високо и у себи нешто изговара, врло је вероватно да следи неко давно веровање. А по њему, тачно тако треба - да се скочи највише што се може и прошапуће жеља. Сутрадан се на папирићу испише 12 снова, од обичних до највећих. Тринаести папирић се остави празан, па се пресавије напола и остави испод јастука. Ујутру, без гледања, извлачи се један од њих и баш та жеља ће се испунити. Уколико буде извучен празан папирић, значи да судбина припрема неко изненађење...

Новости
фото:интернет
 
 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Анонимно

29.01.2019 06:53

Хваљени и прослављени Господ са свима вама. ----------- Велика Божја милост са неба на земљу није само падање снега.Кроз Исуса Христа,велика Божја милост чини да сте добри једни према другима,а праштајући једни другима,кроз Исуса Христа,велика Божја милост ослобадја(по својој природи)много добро расположење на вас и на све око вас куда год се крећете или у једном месту стојите или седите.Кроз Исуса Христа,велика Божја милост одувек је са вама,на пример: ви старији,када имате добра сећања из свога детињства,назива се велика Божја милост кроз Исуса Христа,односно,то нису само сећања,то сте уистину ви који сте остали мала дечица у погледу свога Оца Небескога,мала дечица какву Господ благосиља,мала дечица свога Створитеља какву Господ највише воли. - Ако хтед хоћеш Оче Небески,по твојој великој милости кроз Христа,(видевши колико су дечица радосна)нека са неба на нашу земљу,како вели она песмица: " Веју, веју пахуље мраз по стаклу шара ",ако не,онда Оче Небески,по твојој великој милости кроз Христа,нека није наша,него воља твоја Оче Небески,у име милосрдног утешитеља Духа Светог и јединог Спаситеља Исуса Христа.Амин. - Благословен Господ,благословено царство Оца,Сина и Светога Духа,а у име Христово,Оче Небески,у каквом год облику,смилуј се нама и свима грешнима. -

ОДГОВОРИТЕ