Kako da vam se ispune ponoćne želje

Novogodišnje želje mogu da budu velike ili male, simbolične ili vrlo praktične. A, ukoliko želite da vam se ispuni bar jedna, probajte sa nekim starim, sujevernim ili šašavim "receptima".

Zanimljivosti 31.12.2018 | 10:26
Kako da vam se ispune ponoćne želje
MOŽDA se i ne ostvaruju, ali je lepo u njih verovati. Novogodišnje želje mogu da budu velike ili male, simbolične ili vrlo praktične. A, ukoliko želite da vam se ispuni bar jedna, probajte sa nekim starim, sujevernim ili šašavim "receptima".

Rusi veruju da bi trebalo da napišete želju na papiru, a potom da ga spalite, ostatke ubacite u šampanjac i tačno u ponoć popijete. Važno je, kažu, da se želja ispiše grafitnom olovkom i papir sklopi tačno četiri puta, a potom zapali upaljačem, šibicom ili plamenom sveće.

U nekim kulturama ljudi prave šešir od papira, kartona ili novina, a onda u njega ubacuju papiriće sa ispisanim željama. Kada otkuca ponoć, tiho izgovaraju šta su poželeli, a šešir čuvaju sve dok im se željice ne pretvore u stvarnost.

Ako vidite da neko do vas u ponoć skače visoko i u sebi nešto izgovara, vrlo je verovatno da sledi neko davno verovanje. A po njemu, tačno tako treba - da se skoči najviše što se može i prošapuće želja. Sutradan se na papiriću ispiše 12 snova, od običnih do najvećih. Trinaesti papirić se ostavi prazan, pa se presavije napola i ostavi ispod jastuka. Ujutru, bez gledanja, izvlači se jedan od njih i baš ta želja će se ispuniti. Ukoliko bude izvučen prazan papirić, znači da sudbina priprema neko iznenađenje...

Novosti
foto:internet
 
 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Anonimno

29.01.2019 06:53

Hvaljeni i proslavljeni Gospod sa svima vama. ----------- Velika Božja milost sa neba na zemlju nije samo padanje snega.Kroz Isusa Hrista,velika Božja milost čini da ste dobri jedni prema drugima,a praštajući jedni drugima,kroz Isusa Hrista,velika Božja milost oslobadja(po svojoj prirodi)mnogo dobro raspoloženje na vas i na sve oko vas kuda god se krećete ili u jednom mestu stojite ili sedite.Kroz Isusa Hrista,velika Božja milost oduvek je sa vama,na primer: vi stariji,kada imate dobra sećanja iz svoga detinjstva,naziva se velika Božja milost kroz Isusa Hrista,odnosno,to nisu samo sećanja,to ste uistinu vi koji ste ostali mala dečica u pogledu svoga Oca Nebeskoga,mala dečica kakvu Gospod blagosilja,mala dečica svoga Stvoritelja kakvu Gospod najviše voli. - Ako hted hoćeš Oče Nebeski,po tvojoj velikoj milosti kroz Hrista,(videvši koliko su dečica radosna)neka sa neba na našu zemlju,kako veli ona pesmica: " Veju, veju pahulje mraz po staklu šara ",ako ne,onda Oče Nebeski,po tvojoj velikoj milosti kroz Hrista,neka nije naša,nego volja tvoja Oče Nebeski,u ime milosrdnog utešitelja Duha Svetog i jedinog Spasitelja Isusa Hrista.Amin. - Blagosloven Gospod,blagosloveno carstvo Oca,Sina i Svetoga Duha,a u ime Hristovo,Oče Nebeski,u kakvom god obliku,smiluj se nama i svima grešnima. -

ODGOVORITE