Протесте пред уред Вигемарка

Прошло је пет сати кад сам јутрос стигао кући, послије скоро 800 пређених километара за 20-ак сати, али због очаја, туге и бијеса не могу да заспим. И док сретни народи броје сате и припремају се да у весељу и радости дочекају нову 2019. годину, ми нажалост бројимо ухапшене, претучене, дане од убиства недужног младића. Клонули смо у безнађе, апатију и колективну депресију која се лијечи само бјекством са окупираног подручја у коме царује Мафија, насиље, безакоње, неправда. . .

Република Српска 31.12.2018 | 10:23
Протесте пред уред Вигемарка
Цијели пут од Бањалуке до Требиња сам размишљао шта смо као народ Богу згријешили па нас овако кажњава, и зашто баш нас овако искушава од како нас је већ 20 година овакво зло напало? Како је зло успјело да као магнет привуче сво смеће и људски талог око себе, окружи се разним Шпирићима, Стевандићима, Лукачима... Јесте да смо као народ поприлично наивни, потанко образовани, сујетни, суицидни и аутодеструктивни, да немамо колективну свијест и трунку здравог разума па нисмо добро ни заслужили, али ипак је преоштро да будемо потоњи, цијели се живот боримо за трунку слободе и правде, живот достојан човјека.

Суза наша нема родитеља, над нама је небо затворено, не прима ни плача, ни молитве. У Ад нам се свијет претворио, сви људи паклени духови. Што ћемо, а са киме ћемо, мало рука а малена снага, једна сламка међу вихорове.. И ово мало преосталих здравих снага што се још боре у друштву остављено је од свих, на милост и немилост Мафији, а скупови Правде за Давида су показали да се свијет у Ад претворио. Европа и свијет ћуте, и прећутно подржавају насиље, примитивизам и гушење основних људских и грађанских права.

Нико да устане и каже да се не може то радити у срцу Европе, да је доста тираније, терора и анархије. Wигемарку и Европи је само битно да се повећају порези и акцизе како би на сигурно пласирали злочинцима још неки кредит, и тако помогли зло да остане на власти јер им оно одговара. Никада нисам ништа предлагао и сугерисао породици Давида Драгичевића, али сматрам да би било најбоље сљедеће протесте одржати испред Канцеларије Делегације Европске Уније и недостојног Wигемарка, јер без њихове сагласности не би смјели ово да раде народу.

Тужан сам што се бањалучки Трг полако претвара у Тјен Ан Мен, што партијска милиција приводи дјецу и недужне људе који траже истину и правду, а свијет нијемо посматра бахати терор и насиље над недужним. Тужан сам што Гебелси и монструми трују народ и иду толико далеко да лажу људе у очи, тврде да жртва ломи неку музичку опрему и да Бањалучани узвикују „Живјела полиција“ када она хапси недужни народ. Тужан сам што нема слоге, јединства, солидарности, што им полази за руком да купе, заваде и подијеле најситније ћелије у друштву. Тужан сам што ноћас више људи није дошло на Трг, што смо постали саможиви и што нема више колективне свијести, солидарности и ентузијазма.

За слободу и правду увијек се требало борити, и немамо времена за кукање над ситуацијом која је тешка. Кад смо се за 2 године успјели опоравити од албанске голготе, дићи из пепела и ослободити све поробљене до Алпа, сигуран сам да имамо довољно снаге да скинемо и ово зло које се над нама надвило. Требамо само бити истрајни, сложни, храбри и упорни, и свјетлост ће нас поново обасјати. Надам се да ће за народ, државу и друштво 2019. година бити пуно боља, да ћемо се дићи из пепела и напокон живјети нормално као сав остали развијени свијет, а не траћити живот у ропсту и отвореном логору са оковима на врату, ногама и језику.

Аутор: Небојша Вукановић

Коментари / 45

Оставите коментар
Name

Згријесили

31.12.2018 09:31

Цуј гријешили.Па у нас је мафија владала 1858,1868,1918 и 1945.То је наше историјско достигнуће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

31.12.2018 11:25

Није нама случајно овако!

Name

Исток

31.12.2018 12:08

Нигдје и никада се није "десио народ" без организације од страна његових првака. Време је да и ти Небојса , заједно са својим "паметним главама" организујете отпор оваквом терору. Крајње је време . Добра и квалитетна организација , отпор на свим фронтовима.

Name

ре

31.12.2018 15:53

Е ако он треба да нас види ни за траг нам се неће знати.

Name

Ми

31.12.2018 09:31

А што си ти одмах разгулио у Требиње .зашто ниси остао са нама да се бориш , отишао си славити нову годину и лапрдати као и до сад

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Ми

31.12.2018 09:41

Ти који се лажно представљаш служиш се методама најперфидније одбране режима. Вукан је жестоки борац за правду и истину и то сви знамо.

Name

Ре

31.12.2018 09:41

Не рисе.. ако се ико бори за народ то је Вукан.

Name

Ре

31.12.2018 09:45

Нема правде за обичног малог човјека, сви смо таоци властитог схватања

Name

Попбане

31.12.2018 10:01

Баш тако хаха

Name

Суцо

01.01.2019 20:31

Вукане немој никад одустати од борбе.Бахатници су се обогатили,народ осиромасио и сад кад се поцео бунити,треба га побити ,позатватати и растјерати по бијелом свијету.

Name

патриота

31.12.2018 09:37

Свака част! Народ је необразован и не зна за боље, а и не вјерује да може боље...народ без вјере, је народ осуђен на изумирање...не требају нама непријатељи поред Додика, Лукача, Шпирића, Стевандића, Кошараца и осталих сеоских варалица и лопова...јадни ми!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС-РВИ

31.12.2018 10:24

Браво за коментар!!! Свакога дана ми је све залије за какву РС сам се борио!! За овакву нисам 100% Нас народ је дотакао дно, дна! Ста раде деертери борцу ВРС и РВИ , а убице владају !!! Ово је крај!!!

Name

Ре ВРС

31.12.2018 11:35

А за какву си се борио? Ко нас то завади? Заигра медо пред свацијим вратима.

Name

Марко

31.12.2018 09:45

Вукане, ти много написа а ни једном ријеци не спомену главног кабадахију Додика. Сви које си спомено пи именима и функвијама су под његовом контролум и раде само оно сто он одлуци. Не вриједи се борити протин Лукаца. Његовом смјеном се ниста неце постици. Додик це поставити новог Лукаца и ста тада? Наивно размисљас Вукане. А помало и уско национално. Ово је 21 вијек. Вукане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин худ

31.12.2018 09:46

Е мој Вукане немас ти то коме писати. Срби су непоправљиви, генетику нико никад није промјенио. Сви ти који су се дигли из пепела албанске гоглоте и ослободе све до Алпа, исто су се предали и своју крваву слободу дали својим крвницима и непријатељима. Удрузили се са својим крваницима и поразеним дусманима. Голгота је била и 91-95 а вец 97-98 Срби се предадосе западним окупаторима и домацим издајницима и тако до дана данасњег. Када су Додик и Лукац на тенковима СФОР-а досли на власт, када су полицајце који су крварили у рату за српску слободу везали и кида ли им цинове са рамена, када су легалног предсједника попласена избацили наглавацке. Све је то народ подрзао и нијемо посматрао. Цему даља борба, да изгинемо од Лукаца и Додика па себи опет надјемо неке нове крвнике да нас воде. Нисмо ми предодредјени за слободу. Амин

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ххх

31.12.2018 09:48

Тачно је све што ди рекао Вукановићу.Ко се може рсдовсти новој години и свим празницима који нам долазе,ако смо људи.Ако нисмо,онда ништа боље не заслужујемо од овога зла што нас је снашло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахаха

31.12.2018 09:49

Срећа па ти ниси на врху. Тек како ли би нам било с тобом на челу. Мишу мали, 'оћеш сира или власти. Јбг неће те народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Xаxаxа

31.12.2018 10:33

За тебе је Вукан људска и морална громада.Ти ниси ни мали миш него обична подгузна мува

Name

Јаја

31.12.2018 10:39

Је ли боља ријека или бара. Све теце, све се мијења. Осим код нас. Је ли боље да смо бара или ријека?

Name

Фани

31.12.2018 09:50

То је то што нама недостаје: живот достојан човјека! Увијек се оглашавају они који желе да униште потребу за достојанством, па површним коментарима настоје да омаловаже човјека, који се бори управо за то достојанство. Од мене једно велико хвала за текст!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деутсцхланд

31.12.2018 10:54

Да радис ко ја десет сати на дан, питао бих те ја за достојанство.

Name

Ролидук

31.12.2018 10:08

Дослисте коднас правити проблеме да ми неславимо а тицес вецерас славити у Требињу али буди сигуран имицемо славити у насој БЛ буди сигуран у то ми се спремамо да то прославимо. а мис је увјек исти изадје вани испровоцира мацку па опет у рупу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеђа

31.12.2018 10:53

Гдје ћеш јадо славити кад је све отказано. Очигледно си ти далеко од БЛ и од памети

Name

Архандјело

31.12.2018 10:11

Након свег овог схватио сам једно Ко је формирао ВСТВ?---- одговор------ Високи Представник. Засто је створио ВСТВ?----- да би могли управљати хаосом Ста је излозено на сто.Која уцјена?Ста то Милорад Додик мора да уради? Ускоро цемо сазнати. А знацемо тако сто цемо поцети јос јаце палицама добијати по ледјима и главама или це да наступе огромне политицке проммене. Овце- Народ це у сваком слуцају све то добро да осјети и по кози и ледјима али и по празним главама Протесте треба одрзати пред Европским институцијама Они су највеци злоцинци и убице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wигемарк

31.12.2018 10:15

Е, пошто је бозиц прошао Wигемарк и остали ЕУпејци би се требали огласити, а можда су на скијању, крстарењу и хебе им се за Бањалуком...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

31.12.2018 10:17

КОМЕ ВЛАСТ ЧЕСТИТА "НОВУ" ГОДИНУ!? САМА СЕБИ. ОВЕ ДРУГЕ ХАПСИ И БАТИНА ГДЈЕ СТИГНЕ. А НАЈБОЉА ЈЕ ЖЕЉА ДА НЕ УПАДНЕШ У ЦРКВЕНУ И ДА ТЕ НЕ СРЕТНЕ ПОЛИЦАЈАЦ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

31.12.2018 10:17

Залосно је да се свој народ туце и приводи, небитно које вјере ми смо сви своји и најпреци једни другима. Будите сигурни да вам у невољи неце доци нико са стране и сазалијевати се над вама док се сами не изборите. Уједињујте се народе и недајте да вас дијеле само због тога сто неславимо исте празнике. Ја сам један од оних који сам отисао због неправде и несигурности у друству. Кад видим како се дрзава овдије брине за свој народ и кад упоредим са тим доле, Људи драги то је као да сте у XВ вијеку ал само због пар појединаца. Треба ици пред ОХР и протестовати тамо, тразити од Инцка да смијени багру. Не само у РС вец и у Федерацији. Ако је могао Педи Есдаун да смјени 49 политицара засто Инцко неби могао исто,ако се вец види да се русе сва права градјана, да се избори краду... могао би писати до сутра. :((((

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

31.12.2018 10:20

Вукане кад ти тако лосе са платом од 3.000 КМ иди одмах негдје у свијет бар це теби американци одмах дати пасос.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фрее@Ласт

31.12.2018 11:17

Па и треба да иде ... најлакше је неком ко мисли својом главом рећи да иде, кад већ не можеш да га убијеш без посебног одобрења

Name

ЛУКА ЛАБАН

31.12.2018 10:21

Свака ти част Вукане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

31.12.2018 10:29

Олади Вукане!

ОДГОВОРИТЕ
Name

И Сарајево

31.12.2018 10:39

Једва цекам да Вукан буде власт и да нам буде боље и да по Бања Луци од њега тразим правду за Срдјана Кнезевица .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

31.12.2018 15:56

Вукан никад неће бити власт

Name

рациц

31.12.2018 10:56

У праву сте потпуно Вукановицу, питање је да ли има смисла борити се кад је вецина лијена да изадје из куце, одвоји сат времена и јавно изрази свој став, мирно и достојанствено. А мозда смо незадовољни само ви и ја, мозда како казу јос нас "пар стотина" , мозда је људима заиста добро, имају попити, појести и то им је сасвим довољно. Коме треба тако "висок" стандард да мозе купити ново ауто, да мозе од зенине и своје плате правити куцу и хранити двоје или троје дјеце самостално, засто би' требао ици на љетовање, засто да идем на Јахорину на скијање, засто да уплацујем зивотно осигурање за породицу, ста це нама устедјевина, досадно је имати посао од 40 сати седмицно са цијелом бруто платом на рацуну, па то су Небојса брате мој ствари резервисане за "елиту".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трећи блок

31.12.2018 10:59

Све ово је сјајно речено, али на нашу жалст ту није крај приче... ако се некада ријешимо садашње власти у Републици Српској, добићемо овакве какви су ови што су у власти на нивоу БиХ (Мектић, Јеринић, Црнадак, људи Драгана Чавића... а да поједине директоре агенција и не помињем). Лично сам се увјерио да, ако нису гори, нису ни бољи од ових који владају Републиком Српском. Без неких потпуно нових политичких опција, нема свјетла на крају тунела. А ја их, искрено речено, не назирем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИРКО

31.12.2018 11:45

МОЈ ВУКАНЕ, НЕМОЈ ДА ТЕ ЦУДИ СТО СЕ СВЕ ОВО ДОГАДЈА. ЦВИЈЕТ ОВОГ НАРОДА ЈЕ ИЗГИНУО У ПРЕТХОДНИМ РАТОВИМА И БИТКАМА. СА ЦАСНИМ ИЗУЗЕЦИМА, ОСТАЛИ СУ УГЛАВНОМ ПОТОМЦИ ДЕЗЕРТЕРА, РАТНИХ ПРОФИТЕРА И НАЈВЕЦИ ОЛОС. СТА ОД ЊИХ ОЦЕКИВАТИ НЕГО ОВО СТА ДОЦЕКАСМО. НЕКА НАМ ЈЕ БОГ НА ПОМОЦИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

31.12.2018 11:53

Побогу Вукане. Ми смо изабрали ову власт. Није Wигемарк. Ми смо их бирали и изабрали. А ти сад тразис да нас Wигемарк спасава. Ти изгледа несто ниси добро разумио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДАВИД

31.12.2018 11:58

Стани уз свој народ Додику.. СССССТТТТТООООПППП УБИСТВИМА ..СССССТТТТОООППП НАСИЉУ... БАЊА ЛУКО, РЕПУБЛИКО СРПСКА, БОСНО И ХЕРЦЕГОВИНО СТАНИТЕ УЗ СВОЈ НАРОД.. СВИ НА УЛИЦЕ!!!!!! КОГА СЕ БОЈИТЕ????? ЈЕЛ ВИДИТЕ ДА УБИЈАЈУ НАМ ДЈЕЦУ!!!!! НЕСПАВАЈТЕ!!!!! ДОСТА СТЕ СПАВАЛИ... НА НОГЕ СВИ ЗАЈЕДНО... СТОП УБИСТВИМА, КРИМИНАЛУ, НАРКО КАТЕРУ, КОРУПЦИЈИ... ЗАСТИТИТЕ НЕВИН, НАМУЦЕН, ОГОРЦЕН И ИСЦПРЕЉЕНИ ОВАЈ ЈАДНИ НАРОД... ОВО ЈЕ ГОРЕ САДА СТА СЕ ДЕСАВА, НЕГО 90-ИХ.... СТОПППППП ДРЗАВО.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

007 Бонд

31.12.2018 12:00

Јеси ли исао преко Фоце, Зворника, Бијељине, Брцког, Добоја?.... Или мозда преко Мостара, Јабланице, Бугојна?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

31.12.2018 12:01

Свака част Небојша.Ронхил ће проћи као Слобо

ОДГОВОРИТЕ
Name

бака

31.12.2018 12:17

Има нас колико треба.Није свако достојан да стане уз Давора.Давидов гроб их је побиједио!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

31.12.2018 12:18

Вукане. Ти сједис у скупстини. То је законодавна власт. Ти си дио ње. А тразис од Wигемарка да нас спасава. Ти изгледа не разумијес ни своју властиту улогу. Само пуно прицас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сергеј

31.12.2018 12:21

Вигемарк је обични бриселски бирократ. Барата са пар флоскула и ради оно што му бирократе у Бриселу нареде. За српски народ он неће урадити ништа добро, може само супротно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биби

31.12.2018 13:28

сузе клетве недузних сустизу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тина

01.01.2019 00:17

Небојса ,све си добро написао али дај и ти несто уцини ,покрени народ у Херцеговини ,отвори им оци .Бањалука се давно пробудила .Организуј те мање опстинице поцните цистити метар по метар ,уједините се са Бањалуком тад смо јаци.Морамо се ријесити ове мафије јер све це нас побити.

ОДГОВОРИТЕ