Рјешење Српској прије Космета

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је да нема рјешавања статуса Косова без рјешавања статуса Републике Српске.

Регион 31.12.2018 | 09:51
Рјешење Српској прије Космета
"Странци покушавају да направе квазидржаву на мјесту гдје држава никада није постојала, а с друге стране желе да униште Републику Српску. Нека знају: нема рјешавања статуса Косова без рјешавања статуса Републике Српске. Ако неко мисли да може да направи државу Косова, а да Српску константно игнорише, грдно се вара", истакао је Додик.

Додик је за "Вечерње новости", говорећи о односима Републике Српске и Србије у протекле двије деценије, поновио да је предсједник Србије Александар Вучић убједљиво највише помогао Српску.

"И раније смо имали добар однос са Србијом и за вријеме /Војислава / Коштунице и /Бориса/ Тадића, али то је увијек била политика разумијевања, а не и политика помоћи. Вучић нам је помогао са више од 20 милиона евра и то је за нас огроман новац. Сама чињеница да Србија издваја новац за Српску за нас је огроман доказ љубави и поштовања", рекао је Додик.

Он је упозорио да је у цијелом региону на сцени политика урушавања српства.

"Ни по коју цијену не смије се допустити да се направи јака српска држава. Ово је став Британије још од распада Отоманског царства. Читав концепт комунизма у бившој Југославији био је да се не дозволи јачање српског народа и величање српске државе. Сви који могу без Србије, сретно им било. Понекад не разумијем Србију што, рецимо, толерише Црногорце на важним функцијама. Мислим да то није фер. Погледајте, па Црногорци протјерују монахе. Страшно је што се дешава Србима у Црној Гори", сматра Додик.

Он је поновио да Срби неће бити параван у заједничким институцијама БиХ, нити ће подлећи уцјенама око НАТО-а и додао да српски представници у Сарајеву наступају као "репрезентација Републике Српске".

Додик је рекао да није задовољан досадашњим рјешењима у вези са заставом, те поручио да српска застава остаје у згради Предсједништва БиХ.

Када је ријеч о посјети предсједника Русије Владимира Путина Србији, Додик је изразио увјерење да ће Путин доћи и у Бањалуку, те да ће одличан повод за то бити отварање Српско-руског центра.

"Русија је озбиљна земља, а да није Републике Српске из БиХ би долазиле само лоше одлуке према Русији. И тога су свјесни у Русији. Брига нас шта Запад мисли о томе. Па не може Запад имати већи утицај од Русије овдје. Тај Запад никада није нас у Републици Српској питао шта је наш интерес", рекао је Додик.

(Срна)

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Тооо

31.12.2018 08:53

Миле, поцни с трга русити нато. Ту су плаценици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.12.2018 09:14

НАТО је већ у БиХ ! Нема ни једног руског војника. О чему он то прица? Од кога добија кредите? Од којих пара одржава комплетну РС? Од привреде која је пропала и не постоји у РС? Србија уплати 20 милиона а узме милијарде из РС! Гдје су паре од хидроелектрана на Дрини? Ту нико не смије да спомене од Аепаких политичара ?

Name

Станко

31.12.2018 09:28

ТООО×××× ТИ И ТВОЈ ДОДИК СТЕ НАЈВЕЋИ НЕПРИЈАТЕЉИ Р СРБСКЕ МИЛОРАД БИ ГРОБ РОЂЕНЕ МАЈКЕ ПРОДАО ЗА СВОЈ ИНТЕРЕС ДА НЕБИ КОГА ДРУГОГ И Р СРБСКУ ПОГЛЕДАЈ ШТАЈЕ НАШПЛАЋКАРОШ РАДИО ЗА ВРИЈЕМЕ РАТА ИСТО ШТО И ДАНАС ШВЕРЦОВО ВАРАО СВОЈ НАРОД ПО КРАИЈНИ СРБИЈО ДОЂИ У БЛ Дасе Сруши Милорад Додик и Остала Банда која убија плаћка сопствени народ који нема СНСДа партијску књижицу Који Хапси оца и мајку којима су убили дијете ДОКЛЕ БАНДО

Name

НАТО

31.12.2018 09:32

Нато и тамо и овамо.Договори с њима

Name

математика!?

31.12.2018 10:00

Ситуација це се ријесити тако, овисно о томе колико це милијардица уплатит те заинтересоване стране, на пеиватни конто. Па нека одријесе кесу.....До сада смо ми то плацали..... Цекамо анализу......

Name

007

31.12.2018 08:54

Ако је по истом аршину није постојала ни РС..АМИР

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крешо ХРХБ

31.12.2018 08:55

Ирудами овизи ће тражит азил коднаске у Херцег Босни код нашега Човића у столном граду Мостару.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

31.12.2018 09:04

Ријешио си ти Републику Српску, рјешио је Брчког, грба, химне, заставе, доказа о недјелима усташа. Ријешио је паметних грађана, државне имовине. За 20 година ниси успио осудити ни једног несрбина за ратни злочин, чак си оног демона Орића амнестирао ћутке. Кокетираш са усташама којима је нормално отићи у блајбург. Пуна ти је странка таквих. Вријеме ти је да се убијеш, дошао си до зида.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мехуља

31.12.2018 09:06

Косово је била покрајина док Рс није била ни замисљена.Ти само несто пријетис Ти ис странци су ти дали Републику а сада ти неваља ју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре мехуља

31.12.2018 12:28

Браво за коментар! Све рецено. Док је КиМ била покрајина, РС није ни постојала. Направљена од странаца и сад му странци не ваљају.

Name

Слазем Се

01.01.2019 21:12

Била је покрајина у С.Р. Србији и СФРЈ. Та покрајина је настала вољом само једне политицке партије(комунистицке), ако мислите да је то ок. , онда ниста.

Name

Ранко

31.12.2018 09:19

МИЛОРАДЕ СИЛАЗИТЕ СА СЦЕНЕ ДА НАРОД ПРОГЛЕДА ОЧИМА ДОСТА ЈЕ ЗЛОЧИНАЧКОГ СНСДа ШТА ТИ РАДИ ОНО ПОЛИЦИЈА ЗЛОЧИНЦИ ЈЕДНИ ЛУКАЧ И ТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ммм

31.12.2018 09:30

Задужио се Вуцицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баш Лијепо:

31.12.2018 10:36

Добро да си се изјаснио, не знајући шта говориш .Тачно је да су Американци створили државу која никад није постојала нити има своју историју,коју има наша заједничка држава БиХ. то јест РС а ако наставиш са таквом праксом ти и Амери брзо ће те је уништит,и још тражиш нешта више дај боже да сачувате то што имате ако почнете подредити БиХ и Косово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин

31.12.2018 11:49

Ко није схватио да је Миле УСА играц и доведен од њих да укине РС,ко то није схватио томе нису сви кликери на броју.Замислите тразити несто висе за РС која има највецу могуцу аутономију у дрзави БиХ а та РС је настала на геноциду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Топ

31.12.2018 11:54

"не разумије Србију што толерише Црногорце на важним функцијама"!!??!? Па ти ниси нормалан!!! Градоначелник БЛ је Црногорац!!! Само што је он оличење поштења за разлику од тебе. Који идиот боже .

ОДГОВОРИТЕ
Name

статус

31.12.2018 12:19

Рјесен је статус РС вец подавно! РС је ентитет у дрзави БиХ ако Миле и појединци нису знали и тврде да је дрзава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

31.12.2018 12:35

Миле цујес ли ти себе ста прицас ? Од кога си добио у прослој години силне кредите па и пред саме изборе трансу ММФ-а ? Од Руса нема ни малог а ви сањате велики . Благо теби са таквим народом . Окаци им свима звонца да знас кад се овце узнемире. Знас ти добро како странци скидају са власти само кад одлуце . Прво заврну цесму а твоја Бога ми теце ли теце . Вјеруј ми ходаце ти Игор изгубљен и смусен као сто сад овај биједни Дарко Младиц хода . За Радовановог се ниста не зна а виленио је по БЛ док смо ми ратовали . Свему Миле додје крај видјецес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Линда

31.12.2018 13:11

Имамо вец руски систем.,сви су богатаси а присјеник нај богатији "Обицан народ сиромасан и мора да цути "Когога убије неодговара!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован ИИИ

31.12.2018 13:48

Шипци свој статус рјешавају ускоро, а РС остаје унутар БиХ и то је статус.Ово је само тандркање као да РС и Косово зависе једни од других у рјешавању ствари.То је коначна ствар коју је свијет ријешио.

ОДГОВОРИТЕ