Rješenje Srpskoj prije Kosmeta

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da nema rješavanja statusa Kosova bez rješavanja statusa Republike Srpske.

Region 31.12.2018 | 09:51
Rješenje Srpskoj prije Kosmeta
"Stranci pokušavaju da naprave kvazidržavu na mjestu gdje država nikada nije postojala, a s druge strane žele da unište Republiku Srpsku. Neka znaju: nema rješavanja statusa Kosova bez rješavanja statusa Republike Srpske. Ako neko misli da može da napravi državu Kosova, a da Srpsku konstantno ignoriše, grdno se vara", istakao je Dodik.

Dodik je za "Večernje novosti", govoreći o odnosima Republike Srpske i Srbije u protekle dvije decenije, ponovio da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ubjedljivo najviše pomogao Srpsku.

"I ranije smo imali dobar odnos sa Srbijom i za vrijeme /Vojislava / Koštunice i /Borisa/ Tadića, ali to je uvijek bila politika razumijevanja, a ne i politika pomoći. Vučić nam je pomogao sa više od 20 miliona evra i to je za nas ogroman novac. Sama činjenica da Srbija izdvaja novac za Srpsku za nas je ogroman dokaz ljubavi i poštovanja", rekao je Dodik.

On je upozorio da je u cijelom regionu na sceni politika urušavanja srpstva.

"Ni po koju cijenu ne smije se dopustiti da se napravi jaka srpska država. Ovo je stav Britanije još od raspada Otomanskog carstva. Čitav koncept komunizma u bivšoj Jugoslaviji bio je da se ne dozvoli jačanje srpskog naroda i veličanje srpske države. Svi koji mogu bez Srbije, sretno im bilo. Ponekad ne razumijem Srbiju što, recimo, toleriše Crnogorce na važnim funkcijama. Mislim da to nije fer. Pogledajte, pa Crnogorci protjeruju monahe. Strašno je što se dešava Srbima u Crnoj Gori", smatra Dodik.

On je ponovio da Srbi neće biti paravan u zajedničkim institucijama BiH, niti će podleći ucjenama oko NATO-a i dodao da srpski predstavnici u Sarajevu nastupaju kao "reprezentacija Republike Srpske".

Dodik je rekao da nije zadovoljan dosadašnjim rješenjima u vezi sa zastavom, te poručio da srpska zastava ostaje u zgradi Predsjedništva BiH.

Kada je riječ o posjeti predsjednika Rusije Vladimira Putina Srbiji, Dodik je izrazio uvjerenje da će Putin doći i u Banjaluku, te da će odličan povod za to biti otvaranje Srpsko-ruskog centra.

"Rusija je ozbiljna zemlja, a da nije Republike Srpske iz BiH bi dolazile samo loše odluke prema Rusiji. I toga su svjesni u Rusiji. Briga nas šta Zapad misli o tome. Pa ne može Zapad imati veći uticaj od Rusije ovdje. Taj Zapad nikada nije nas u Republici Srpskoj pitao šta je naš interes", rekao je Dodik.

(Srna)

Komentari / 20

Ostavite komentar
Name

Tooo

31.12.2018 08:53

Mile, pocni s trga rusiti nato. Tu su placenici.

ODGOVORITE
Name

Re

31.12.2018 09:14

NATO je već u BiH ! Nema ni jednog ruskog vojnika. O čemu on to prica? Od koga dobija kredite? Od kojih para održava kompletnu RS? Od privrede koja je propala i ne postoji u RS? Srbija uplati 20 miliona a uzme milijarde iz RS! Gdje su pare od hidroelektrana na Drini? Tu niko ne smije da spomene od Aepakih političara ?

Name

Stanko

31.12.2018 09:28

TOOO×××× TI I TVOJ DODIK STE NAJVEĆI NEPRIJATELJI R SRBSKE MILORAD BI GROB ROĐENE MAJKE PRODAO ZA SVOJ INTERES DA NEBI KOGA DRUGOG I R SRBSKU POGLEDAJ ŠTAJE NAŠPLAĆKAROŠ RADIO ZA VRIJEME RATA ISTO ŠTO I DANAS ŠVERCOVO VARAO SVOJ NAROD PO KRAIJNI SRBIJO DOĐI U BL Dase Sruši Milorad Dodik i Ostala Banda koja ubija plaćka sopstveni narod koji nema SNSDa partijsku knjižicu Koji Hapsi oca i majku kojima su ubili dijete DOKLE BANDO

Name

NATO

31.12.2018 09:32

Nato i tamo i ovamo.Dogovori s njima

Name

matematika!?

31.12.2018 10:00

Situacija ce se rijesiti tako, ovisno o tome koliko ce milijardica uplatit te zainteresovane strane, na peivatni konto. Pa neka odrijese kesu.....Do sada smo mi to placali..... Cekamo analizu......

Name

007

31.12.2018 08:54

Ako je po istom aršinu nije postojala ni RS..AMIR

ODGOVORITE
Name

Krešo HRHB

31.12.2018 08:55

Irudami ovizi će tražit azil kodnaske u Herceg Bosni kod našega Čovića u stolnom gradu Mostaru.

ODGOVORITE
Name

Ja

31.12.2018 09:04

Riješio si ti Republiku Srpsku, rješio je Brčkog, grba, himne, zastave, dokaza o nedjelima ustaša. Riješio je pametnih građana, državne imovine. Za 20 godina nisi uspio osuditi ni jednog nesrbina za ratni zločin, čak si onog demona Orića amnestirao ćutke. Koketiraš sa ustašama kojima je normalno otići u blajburg. Puna ti je stranka takvih. Vrijeme ti je da se ubiješ, došao si do zida.....

ODGOVORITE
Name

Mehulja

31.12.2018 09:06

Kosovo je bila pokrajina dok Rs nije bila ni zamisljena.Ti samo nesto prijetis Ti is stranci su ti dali Republiku a sada ti nevalja ju.

ODGOVORITE
Name

re mehulja

31.12.2018 12:28

Bravo za komentar! Sve receno. Dok je KiM bila pokrajina, RS nije ni postojala. Napravljena od stranaca i sad mu stranci ne valjaju.

Name

Slazem Se

01.01.2019 21:12

Bila je pokrajina u S.R. Srbiji i SFRJ. Ta pokrajina je nastala voljom samo jedne politicke partije(komunisticke), ako mislite da je to ok. , onda nista.

Name

Ranko

31.12.2018 09:19

MILORADE SILAZITE SA SCENE DA NAROD PROGLEDA OČIMA DOSTA JE ZLOČINAČKOG SNSDa ŠTA TI RADI ONO POLICIJA ZLOČINCI JEDNI LUKAČ I TI

ODGOVORITE
Name

Mmm

31.12.2018 09:30

Zadužio se Vucicu

ODGOVORITE
Name

Baš Lijepo:

31.12.2018 10:36

Dobro da si se izjasnio, ne znajući šta govoriš .Tačno je da su Amerikanci stvorili državu koja nikad nije postojala niti ima svoju istoriju,koju ima naša zajednička država BiH. to jest RS a ako nastaviš sa takvom praksom ti i Ameri brzo će te je uništit,i još tražiš nešta više daj bože da sačuvate to što imate ako počnete podrediti BiH i Kosovo.

ODGOVORITE
Name

Prijedorcanin

31.12.2018 11:49

Ko nije shvatio da je Mile USA igrac i doveden od njih da ukine RS,ko to nije shvatio tome nisu svi klikeri na broju.Zamislite traziti nesto vise za RS koja ima najvecu mogucu autonomiju u drzavi BiH a ta RS je nastala na genocidu.

ODGOVORITE
Name

Top

31.12.2018 11:54

"ne razumije Srbiju što toleriše Crnogorce na važnim funkcijama"!!??!? Pa ti nisi normalan!!! Gradonačelnik BL je Crnogorac!!! Samo što je on oličenje poštenja za razliku od tebe. Koji idiot bože .

ODGOVORITE
Name

status

31.12.2018 12:19

Rjesen je status RS vec podavno! RS je entitet u drzavi BiH ako Mile i pojedinci nisu znali i tvrde da je drzava.

ODGOVORITE
Name

Igor

31.12.2018 12:35

Mile cujes li ti sebe sta pricas ? Od koga si dobio u prosloj godini silne kredite pa i pred same izbore transu MMF-a ? Od Rusa nema ni malog a vi sanjate veliki . Blago tebi sa takvim narodom . Okaci im svima zvonca da znas kad se ovce uznemire. Znas ti dobro kako stranci skidaju sa vlasti samo kad odluce . Prvo zavrnu cesmu a tvoja Boga mi tece li tece . Vjeruj mi hodace ti Igor izgubljen i smusen kao sto sad ovaj bijedni Darko Mladic hoda . Za Radovanovog se nista ne zna a vilenio je po BL dok smo mi ratovali . Svemu Mile dodje kraj vidjeces.

ODGOVORITE
Name

Linda

31.12.2018 13:11

Imamo vec ruski sistem.,svi su bogatasi a prisjenik naj bogatiji "Obican narod siromasan i mora da cuti "Kogoga ubije neodgovara!

ODGOVORITE
Name

Radovan III

31.12.2018 13:48

Šipci svoj status rješavaju uskoro, a RS ostaje unutar BiH i to je status.Ovo je samo tandrkanje kao da RS i Kosovo zavise jedni od drugih u rješavanju stvari.To je konačna stvar koju je svijet riješio.

ODGOVORITE