Е, ово већ личи на ОНАЈ Манчестер јунајтед!

Погба процветао под Слоскјером – Јунајтед силан на Олд Трафорду! Фудбалери Манчестер јунајтеда победили су Борнмут са 4:1 у 20. колу Премијер лиге.  Да, то јесу исти играчи, али никако није исти тим. У три утакмице под вођством Солскјера, Јунајтед је постигао 12 голова - колико и у Мурињових опроштајних осам.  Три утакмице - 12 голова! Солскјеров Јунајтед гази редом, Погба урадио оно што није три сезоне.  Борнмут прегажен на Олд Трафорду - 4:1.

Фудбал 30.12.2018 | 20:00
Е, ово већ личи на ОНАЈ Манчестер јунајтед!
Француски везни играч Пол Погба одиграо је још један сјајан меч од када је на клупу "црвених ђавола" сео Оле Гунар Солскјер.

Погба је два пута затресао мрежу на овој утакмици. Прво је у петом минуту Рашфорд сјајно прошао, а Француз поставио ногу и проследио лопту у гол.

До другог поготка није се чекало пуно. Ерера је послао савршен центаршут у казнени простор, а тамо је Погба био највиши и сјајним ударцем главом савладао Асмира Беговића. 

Јунајтед је наставио са фуриозном игром и у 45. минуту на семафору било је 3:0. Матић је лепо проиграо Марсејала, који је још лепше пронашао Рашфорда за троструко вођство. 

Борнмут је у другом минуту надокнаде преко Акеа успео да смањи заостатак на 3:1. Са овим резултатом отишло се на паузу. 

У наставку екипа Оле Гунара Солскјера успела је да постигне још један гол, а стрелац на асистенцију Пола Погбе био је Ромалу Лукаку у 72. минуту. Испоставиће Белгијанац је поставио овим поготком коначан резултат. 

Манчестер је остварио трећу победу заредом и има 35 бодова, док је Борнмут дванаести са девет мање. 

Екипа са Олд Трафорда у наредном колу гостује Њукаслу, док Борнмут чека екипу Вотфорда.

Три утакмице - 12 голова! Манчестер јунајтед од доласка Олеа Гунара Солскјера гази све пред собом! Вечерас је прегажен и слабашни Борнмут, који је пао под ногама двоструког стрелца и асистента Полга Погбе - 4:1 (3:1).

Француз од одласка Жозеа Муриња бележи своје најбоље тренутке у дресу Црвених ђавола, за свега 270 минута на терену постигао је четири гола и забележио три асистенције.

Солскјер је удахнуо слободу, не само Погби, већ и комплетном тиму. Јунајтед напада разнорвсније, више играча је присутно у самој завршници напада, користе своју висину, снагу и умеће, са чим досадашњи противници нису могли да се носе.

Изузетан је био Погба, али фантастичну ролу имао је и Маркус Рашфорд. Енглески рапрезентативац је у петом минуту после изузетног дриблинга спојио Погбу са голом, то је у 33. минуту учинио и Ерера, а у последњим тренуцима првог полувремена на сличан начин је погодио и сам Рашфорд. Овога пута на асистенцију Антонија Марсијала.

Простора је у другом полувремену било и за Лукакуа, који се у стрелце уписао само два минута након што је ушао на терен. Гол је био из чистог офсајда, али то арбитри нису видели, па је себи асистенцију приписао надахнути Погба.

Беспотребни црвени картон у 79. минуту зарадио је несмотрени Ерик Баји, који је стартом са две ноге покупио Рајана Фрејзера и заслужено завршио у свлачионици.

Црвени ђаволи су дошли на три бода петопласираном Арсеналу, али му четвртопласирани Челси још увек бежи позамашних осам бодова.

На страни "петица", па "тројка" и "четворка" код куће!

Оле Гунар Солскјер и Пол Погба били су централне фигуре и ове недеље увече у последњем мечу Премијер лиге у 2018. години, завршеног другом узастопном победом над "Олд трафорду" у четири дана.

Ако се по јутру дан познаје, Норвежанин неће још дуго бити вршилац дужности:

Јунајтед - Борнмут 4:1 (3:1) уз још два поготка Пола Погбе у недељи у којој је и Хадерсфилду два пута послао лопту у мрежу за 3:1.

Француз је забележио и две асистенције за 1:5 у Кардифу на дебију човека чијем се доласку посебно радовао.

Олеов повратак на "Олд трафорд" уживо је гледало 74.556 људи, што значи да је остало свега 438 слободних столица.

Растрчани, инспирисани, полетни... фудбалери Манчестер јунајтеда постигли су 12 голова на три утакмице под Солскјером, исто колико у последњих седам под Жозеом Мурињом, од којих су четири постигнута у јединој лигашкој победи у том низу, над Фуламом.

Да би навијачи могли да уживају у новој голеади непрепознатљиве екипе у поређењу са оном која је "испратила" Муриња из Карингтона, маштовити Маркус Рашфорд наговестио је већ у 5. минуту када је направио серију неухватљивих дриблинга на левом крилу, поиграо се са тројицом чувара на малом простору и онда послао парву лопту на петерац где је Погба био спреман.

Исти играч са сличне позиције, али овог пута главом, постигао је гол и за 2:0 на савршен центаршут Андера Ерере са десног крила и још једне акције у којој је Рашфорд имао значајну улогу.

Младић који је овог пута добио предност у шпицу у односу на Ромелуа Лукакуа и сам се уписао у стрелце у 45. минуту после лепог лоб паса Антонија Марсијала са десне стране. Контру је "лансирао" наш репрезентативац Немања Матић, који је поновио одлично издање из меча са Кардифом упућујући да је и њему пријало освежење на клупи.

Јунајтед је на тој утакмици имао посед лопте од 78 одсто, што је далеко изнад просека ове сезоне под Мурињом од 53,5 одсто.

"Ђаволи" су меч завршили са десеторицом јер је Ли Мејсон с правом показао директан црвени картон Ерику Баију у 79. минуту после погибељног старта на Рајана Фрејзера. Из игре је тада морао и Марсијал, како би Фил Џонс заузео упражњено место у одбрани.

Последња рунда ове године почела је поразом Тотенхема у суботу, настављена "петицом" Ливерпула у једном од дербија "велике шесторке", да би у недељу Канте донео Челсију "бацк то бацк" победе у комшилуку, а Манчестер сити успео да упише три бода после три пораза у претходна четири кола.

Манчестер јунајтед: Де Хеа - Јанг, Баји, Линделоф, Шо - Ерера (од 76. Ерера), Матић - Лингард, Погба, Марсијал (од 81. Џонс) - Рашфорд (од 70. Лукаку).

Борнмут: Беговић - Кук, Аке, Данијелс - Ајб, Станислас, Брукс (од 66. Мусет), Сурман, Рико - Кинг, Вилсон (од 66. Фрејзер).

Муов опроштајни низ:

(Г) Манчестер сити 3:1 
(Д) Кристал Палас 0:0
(Д) Јанг бојс 1:0
(Г) Саутемптон 2:2
(Д) Арсенал 2:2
(Д) Фулам 4:1
(Г) Валенсија 2:1
(Г) Ливерпул 3:1

Олеов снажан почетак:

(Г) Кардиф 1:5
(Д) Хадерсфилд 3:1
(Д) Борнмут 4:1
(Г) Њукасл 02/01
(Д) Рединг 05/01
(Г) Тотенхем 13/01

ПРЕМИЈЕР ЛИГА - 20. КОЛО

субота

Брајтон - Евертон 1:0 (0:0)
/Локадија 59/

Фулам - Хадерсфилд 1:0 (0:0)
/Митровић 90+1/

Лестер - Кардиф 0:1 (0:0)
/Камараса 90+1/

Тотенхем - Вулверхемптон 1:3 (1:0)
/Кејн 22 - Боли 72, Хименез 84, Коста 87/

Вотфорд - Њукасл 1:1 (0:1)
/Дукуре 82 - Рондон 29/

Ливерпул - Арсенал 5:1 (4:1)
/Фирмино 14, 16, пен 65, Мане 32, Салах пен 45+2 - Мејтланд-Најлс 11/

недеља

Кристал Палас - Челси 0:1 (0:0)
/Канте 51/

Барнли - Вест Хем 2:0 (2:0)
/Вуд 15, Мекнил 34/

Саутемптон - Манчестер сити 1:3 (1:3)
/Хејбјерг 37 - Д. Силва 10, Вард-Проуз аг 45, Агуеро 45+3/

Манчестер јунајтед - Борнмут (17.30)

Табела: Ливерпул 54, Сити 46, Тотенхем 45, Челси 43, Арсенал 38, Јунајтед (-1) 32, Вулверхемптон 29, Лестер 28, Вотфорд 28, Евертон 27, Вест Хем 27, Борнмут (-1) 26, Брајтон 25, Кристал Палас 9, Њукасл 18, Кардиф 18, Барнли 15, Саутемптон 15, Фулам 14, Хадерсфилд 10.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар