E, ovo već liči na ONAJ Mančester junajted!

Pogba procvetao pod Sloskjerom – Junajted silan na Old Trafordu! Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su Bornmut sa 4:1 u 20. kolu Premijer lige.  Da, to jesu isti igrači, ali nikako nije isti tim. U tri utakmice pod vođstvom Solskjera, Junajted je postigao 12 golova - koliko i u Murinjovih oproštajnih osam.  Tri utakmice - 12 golova! Solskjerov Junajted gazi redom, Pogba uradio ono što nije tri sezone.  Bornmut pregažen na Old Trafordu - 4:1.

Fudbal 30.12.2018 | 20:00
E, ovo već liči na ONAJ Mančester junajted!
Francuski vezni igrač Pol Pogba odigrao je još jedan sjajan meč od kada je na klupu "crvenih đavola" seo Ole Gunar Solskjer.

Pogba je dva puta zatresao mrežu na ovoj utakmici. Prvo je u petom minutu Rašford sjajno prošao, a Francuz postavio nogu i prosledio loptu u gol.

Do drugog pogotka nije se čekalo puno. Erera je poslao savršen centaršut u kazneni prostor, a tamo je Pogba bio najviši i sjajnim udarcem glavom savladao Asmira Begovića. 

Junajted je nastavio sa furioznom igrom i u 45. minutu na semaforu bilo je 3:0. Matić je lepo proigrao Marsejala, koji je još lepše pronašao Rašforda za trostruko vođstvo. 

Bornmut je u drugom minutu nadoknade preko Akea uspeo da smanji zaostatak na 3:1. Sa ovim rezultatom otišlo se na pauzu. 

U nastavku ekipa Ole Gunara Solskjera uspela je da postigne još jedan gol, a strelac na asistenciju Pola Pogbe bio je Romalu Lukaku u 72. minutu. Ispostaviće Belgijanac je postavio ovim pogotkom konačan rezultat. 

Mančester je ostvario treću pobedu zaredom i ima 35 bodova, dok je Bornmut dvanaesti sa devet manje. 

Ekipa sa Old Traforda u narednom kolu gostuje Njukaslu, dok Bornmut čeka ekipu Votforda.

Tri utakmice - 12 golova! Mančester junajted od dolaska Olea Gunara Solskjera gazi sve pred sobom! Večeras je pregažen i slabašni Bornmut, koji je pao pod nogama dvostrukog strelca i asistenta Polga Pogbe - 4:1 (3:1).

Francuz od odlaska Žozea Murinja beleži svoje najbolje trenutke u dresu Crvenih đavola, za svega 270 minuta na terenu postigao je četiri gola i zabeležio tri asistencije.

Solskjer je udahnuo slobodu, ne samo Pogbi, već i kompletnom timu. Junajted napada raznorvsnije, više igrača je prisutno u samoj završnici napada, koriste svoju visinu, snagu i umeće, sa čim dosadašnji protivnici nisu mogli da se nose.

Izuzetan je bio Pogba, ali fantastičnu rolu imao je i Markus Rašford. Engleski raprezentativac je u petom minutu posle izuzetnog driblinga spojio Pogbu sa golom, to je u 33. minutu učinio i Erera, a u poslednjim trenucima prvog poluvremena na sličan način je pogodio i sam Rašford. Ovoga puta na asistenciju Antonija Marsijala.

Prostora je u drugom poluvremenu bilo i za Lukakua, koji se u strelce upisao samo dva minuta nakon što je ušao na teren. Gol je bio iz čistog ofsajda, ali to arbitri nisu videli, pa je sebi asistenciju pripisao nadahnuti Pogba.

Bespotrebni crveni karton u 79. minutu zaradio je nesmotreni Erik Baji, koji je startom sa dve noge pokupio Rajana Frejzera i zasluženo završio u svlačionici.

Crveni đavoli su došli na tri boda petoplasiranom Arsenalu, ali mu četvrtoplasirani Čelsi još uvek beži pozamašnih osam bodova.

Na strani "petica", pa "trojka" i "četvorka" kod kuće!

Ole Gunar Solskjer i Pol Pogba bili su centralne figure i ove nedelje uveče u poslednjem meču Premijer lige u 2018. godini, završenog drugom uzastopnom pobedom nad "Old trafordu" u četiri dana.

Ako se po jutru dan poznaje, Norvežanin neće još dugo biti vršilac dužnosti:

Junajted - Bornmut 4:1 (3:1) uz još dva pogotka Pola Pogbe u nedelji u kojoj je i Hadersfildu dva puta poslao loptu u mrežu za 3:1.

Francuz je zabeležio i dve asistencije za 1:5 u Kardifu na debiju čoveka čijem se dolasku posebno radovao.

Oleov povratak na "Old traford" uživo je gledalo 74.556 ljudi, što znači da je ostalo svega 438 slobodnih stolica.

Rastrčani, inspirisani, poletni... fudbaleri Mančester junajteda postigli su 12 golova na tri utakmice pod Solskjerom, isto koliko u poslednjih sedam pod Žozeom Murinjom, od kojih su četiri postignuta u jedinoj ligaškoj pobedi u tom nizu, nad Fulamom.

Da bi navijači mogli da uživaju u novoj goleadi neprepoznatljive ekipe u poređenju sa onom koja je "ispratila" Murinja iz Karingtona, maštoviti Markus Rašford nagovestio je već u 5. minutu kada je napravio seriju neuhvatljivih driblinga na levom krilu, poigrao se sa trojicom čuvara na malom prostoru i onda poslao parvu loptu na peterac gde je Pogba bio spreman.

Isti igrač sa slične pozicije, ali ovog puta glavom, postigao je gol i za 2:0 na savršen centaršut Andera Erere sa desnog krila i još jedne akcije u kojoj je Rašford imao značajnu ulogu.

Mladić koji je ovog puta dobio prednost u špicu u odnosu na Romelua Lukakua i sam se upisao u strelce u 45. minutu posle lepog lob pasa Antonija Marsijala sa desne strane. Kontru je "lansirao" naš reprezentativac Nemanja Matić, koji je ponovio odlično izdanje iz meča sa Kardifom upućujući da je i njemu prijalo osveženje na klupi.

Junajted je na toj utakmici imao posed lopte od 78 odsto, što je daleko iznad proseka ove sezone pod Murinjom od 53,5 odsto.

"Đavoli" su meč završili sa desetoricom jer je Li Mejson s pravom pokazao direktan crveni karton Eriku Baiju u 79. minutu posle pogibeljnog starta na Rajana Frejzera. Iz igre je tada morao i Marsijal, kako bi Fil Džons zauzeo upražnjeno mesto u odbrani.

Poslednja runda ove godine počela je porazom Totenhema u subotu, nastavljena "peticom" Liverpula u jednom od derbija "velike šestorke", da bi u nedelju Kante doneo Čelsiju "back to back" pobede u komšiluku, a Mančester siti uspeo da upiše tri boda posle tri poraza u prethodna četiri kola.

Mančester junajted: De Hea - Jang, Baji, Lindelof, Šo - Erera (od 76. Erera), Matić - Lingard, Pogba, Marsijal (od 81. Džons) - Rašford (od 70. Lukaku).

Bornmut: Begović - Kuk, Ake, Danijels - Ajb, Stanislas, Bruks (od 66. Muset), Surman, Riko - King, Vilson (od 66. Frejzer).

Muov oproštajni niz:

(G) Mančester siti 3:1 
(D) Kristal Palas 0:0
(D) Jang bojs 1:0
(G) Sautempton 2:2
(D) Arsenal 2:2
(D) Fulam 4:1
(G) Valensija 2:1
(G) Liverpul 3:1

Oleov snažan početak:

(G) Kardif 1:5
(D) Hadersfild 3:1
(D) Bornmut 4:1
(G) Njukasl 02/01
(D) Reding 05/01
(G) Totenhem 13/01

PREMIJER LIGA - 20. KOLO

subota

Brajton - Everton 1:0 (0:0)
/Lokadija 59/

Fulam - Hadersfild 1:0 (0:0)
/Mitrović 90+1/

Lester - Kardif 0:1 (0:0)
/Kamarasa 90+1/

Totenhem - Vulverhempton 1:3 (1:0)
/Kejn 22 - Boli 72, Himenez 84, Kosta 87/

Votford - Njukasl 1:1 (0:1)
/Dukure 82 - Rondon 29/

Liverpul - Arsenal 5:1 (4:1)
/Firmino 14, 16, pen 65, Mane 32, Salah pen 45+2 - Mejtland-Najls 11/

nedelja

Kristal Palas - Čelsi 0:1 (0:0)
/Kante 51/

Barnli - Vest Hem 2:0 (2:0)
/Vud 15, Meknil 34/

Sautempton - Mančester siti 1:3 (1:3)
/Hejbjerg 37 - D. Silva 10, Vard-Prouz ag 45, Aguero 45+3/

Mančester junajted - Bornmut (17.30)

Tabela: Liverpul 54, Siti 46, Totenhem 45, Čelsi 43, Arsenal 38, Junajted (-1) 32, Vulverhempton 29, Lester 28, Votford 28, Everton 27, Vest Hem 27, Bornmut (-1) 26, Brajton 25, Kristal Palas 9, Njukasl 18, Kardif 18, Barnli 15, Sautempton 15, Fulam 14, Hadersfild 10.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar