Амбасада Бразила у Јерусалиму?

Израелски премијер Бењамин Нетањаху изјавио је да му је новоизабрани бразилски предсједник Жаир Болсонаро рекао да је "само питање када, а не да ли ће бити пресељена Амбасада те земље у Израелу у Јерусалим".

Свијет 30.12.2018 | 18:28
Амбасада Бразила у Јерусалиму?
"Болсонаро ми је рекао да је питање кад, не да ли ће бити пребачена Амбасада у Јерусалим. Нама је Бразил веома важан и у контексту Латинске Америке", истакао је Нетањаху током састанка са лидерима јеврејске заједнице у Рио де Жанеиру.

Нетањаху, који се крајем седмице састао са Болсонаром, истакао је да је нови бразилски предсједник прихватио позив да посјети Израел.

Болсонаро, који ће дужност бразилског предсједника преузети 1. јануара, угостиће Нетањахуа и лидере осталих земаља на инаугурацији. Он је изјавио да би желио да прати примјер америчког предсједника Доналда Трампа и пресели Амбасаду у Јерусалим.

Међутим, он се због тога нашао под притиском пољопривредног сектора у Бразилу који то не жели јер би тиме нашкодио извозу у арапске државе.

Аналитичари истичу да би пресељење Амбасаде у Јерусалим значило и оштар заокрет у бразилској спољној политици према којој је рјешење израелско-палестинског сукоба формирање двије државе. 

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

БЛ

30.12.2018 17:31

Био у Израелу, Јерусалиму. Дивна земља и наше светиње

ОДГОВОРИТЕ
Name

А Србија

30.12.2018 17:32

А старт цекамо НАСА јадна Србија.Да глуми љубав према арапима који је растурају.

ОДГОВОРИТЕ