Барселона демантовала да је завршила Рабиоа!

Шта се крије иза саопштења? Каталонски гигант тако бацио сенку на све приче које су се појављивале по угледним медијима широм Иберијског полуострва, али и Француске.

Фудбал 01.01.2019 | 23:15
Барселона демантовала да је завршила Рабиоа!
Изгледало је да је посао завршен, чак су биле објављене и суме из уговора, али онда је Барселона једним потезом прецртала све што се ових дана писало о судбини Адријена Рабиоа!

Потпуно изненада Барселона се огласила поводом све гласнијих прича да ће Рабио каријеру наставити у срцу Каталоније, а у званичном саопштењу на клупском сајту демантовано је да је уопште било озбиљних контакта са француским везистом.

“Фудбалски клуб Барселона желео би да саопшти да приче из Француске о довођењу фудбалера Пари Сен Жермена нису истините и да није прекршено никакво правило. Једине контакте које је Барселона имала последњих месеци десили су се у августу и пре седам дана. И тада је Барселона прво ступила у контакт са спортским сектором Пари Сен Жермена,  како би изразила своју жељу за играчем. Барселона је увек желела да ради по правилнику и потпуно транспарентно са Пари Сен Жерменом или било којим другим клубом. Барселона одбацује приче да има било какав договор са Адријеном Рабиоом“, стоји у саопштењу.

Барселона овим потезом жели да опере руке и практично се огради од потенцијалних оптужби да је на незаконит начин добила наклоност играча који је под важећим уговором са другим клубом, а без дозволе друге стране.

Подсетимо, Рабиоу уговор са Пари Сен Жерменом истиче на лето, али ће Барселона тек од 1. јануара моћи да разговара са њим без одобрења француског клуба. У супротном, Барса би могла да се нађе у озбиљном проблему, што би довело до озбиљне новчане казне, а потенцијално и затварања врата за регистрацију нових играча, што је клуб већ једном проживео. Било је то у 2015. години, управо због малверзација у трансферима са младим играчима. Тада је Барселони било забрањено да региструје новајлије до јануара 2016.

Наводно, Барселона је спремна да Рабиоа купи већ у јануару и то за 5.000.000 евра, док је за играча спремљена плата од 65.000.000 евра, односно 10.000.000 евра годишње у наредних шест година и по година. Рабиоу би требало да припадне и бонус од 10.000.000 евра само за потпис.

Видећемо да ли је овај потез Барселоне само одбрамбени механизам, како би све било по слову закона, или је клуб заиста дигао руке од Рабиоа. То би потенцијално могло да значи да ће се клуб окренути Френкију де Јонгу, за кога је холандски Телеграф раније писао да је завршио трансфер у ПСЖ на лето...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар