Barselona demantovala da je završila Rabioa!

Šta se krije iza saopštenja? Katalonski gigant tako bacio senku na sve priče koje su se pojavljivale po uglednim medijima širom Iberijskog poluostrva, ali i Francuske.

Fudbal 01.01.2019 | 23:15
Barselona demantovala da je završila Rabioa!
Izgledalo je da je posao završen, čak su bile objavljene i sume iz ugovora, ali onda je Barselona jednim potezom precrtala sve što se ovih dana pisalo o sudbini Adrijena Rabioa!

Potpuno iznenada Barselona se oglasila povodom sve glasnijih priča da će Rabio karijeru nastaviti u srcu Katalonije, a u zvaničnom saopštenju na klupskom sajtu demantovano je da je uopšte bilo ozbiljnih kontakta sa francuskim vezistom.

“Fudbalski klub Barselona želeo bi da saopšti da priče iz Francuske o dovođenju fudbalera Pari Sen Žermena nisu istinite i da nije prekršeno nikakvo pravilo. Jedine kontakte koje je Barselona imala poslednjih meseci desili su se u avgustu i pre sedam dana. I tada je Barselona prvo stupila u kontakt sa sportskim sektorom Pari Sen Žermena,  kako bi izrazila svoju želju za igračem. Barselona je uvek želela da radi po pravilniku i potpuno transparentno sa Pari Sen Žermenom ili bilo kojim drugim klubom. Barselona odbacuje priče da ima bilo kakav dogovor sa Adrijenom Rabioom“, stoji u saopštenju.

Barselona ovim potezom želi da opere ruke i praktično se ogradi od potencijalnih optužbi da je na nezakonit način dobila naklonost igrača koji je pod važećim ugovorom sa drugim klubom, a bez dozvole druge strane.

Podsetimo, Rabiou ugovor sa Pari Sen Žermenom ističe na leto, ali će Barselona tek od 1. januara moći da razgovara sa njim bez odobrenja francuskog kluba. U suprotnom, Barsa bi mogla da se nađe u ozbiljnom problemu, što bi dovelo do ozbiljne novčane kazne, a potencijalno i zatvaranja vrata za registraciju novih igrača, što je klub već jednom proživeo. Bilo je to u 2015. godini, upravo zbog malverzacija u transferima sa mladim igračima. Tada je Barseloni bilo zabranjeno da registruje novajlije do januara 2016.

Navodno, Barselona je spremna da Rabioa kupi već u januaru i to za 5.000.000 evra, dok je za igrača spremljena plata od 65.000.000 evra, odnosno 10.000.000 evra godišnje u narednih šest godina i po godina. Rabiou bi trebalo da pripadne i bonus od 10.000.000 evra samo za potpis.

Videćemo da li je ovaj potez Barselone samo odbrambeni mehanizam, kako bi sve bilo po slovu zakona, ili je klub zaista digao ruke od Rabioa. To bi potencijalno moglo da znači da će se klub okrenuti Frenkiju de Jongu, za koga je holandski Telegraf ranije pisao da je završio transfer u PSŽ na leto...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar