Савића дијели 550.000 од Трабзона!

Звезда неће лако посустати! Турци се надају попусту.

Фудбал 31.12.2018 | 11:45
Савића дијели 550.000 од Трабзона!
За Турке је карактеристично да се цењкају, па није ни чудо што се најављени трансфер Вујадина Савић у Трабзон отегао.

Није спорно да турски клуб жели Звездиног штопера, и исто тако и српски шампион нема намеру да тако лако капитулира у овој причи.

Иако је на почетку преговора деловало да ће Трабзон платити тражених 1.000.000 евра на име обештећења, турски медији откривају да почетна понуда износи 450.000 евра. Што је опет разумљиво с обзиром да Савићев уговор на Маракани истиче наредног лета, а да договор о продужетку сарадње није постигнут. Трабзон има договор са Савићем који је пристао на њихову примамљиву понуду, али (још) нема са Звездом. За разлику од трансфера Ненада Крстичић који је имао откупну клаузулу од 500.000 евра, Савићнема такву ставку угувору. АЕК је платио фиксно обештећење и Звезда ту ништа није могла осим да атрактивнијом понудом приволи Крстичића на нови уговор. Што се није десило...

Код Савића је другачија ситуација. Звезда је истакла цену од 1.000.000 евра без обзира што ризикује да на лето изуби играча за џабе. Клуб из Љутице Богдана толико вреднује заменика капитена и само за поменуту суму би пристао да га прода. Или само тврди пазар?

Са друге стране, Трабзон би да се цењка. Након што је почетна понуда од 450.000 евра одбијена са Маракане, турски клуб се нада да би две стране могле да се нађу „на средини“, односно на суми од 750.000 евра.

Ако Црвена звезда не прихвати ни ту понуду , Трабзон има спремне алтернативе. Савић је мета број један, али резервне опције су Американац Вокер Цимерман (Лос Анђелес), Венецуеланац Вилкер Анхел (Ахмат) и искусни Бразилац Налдо из Шалкеа.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар