Savića dijeli 550.000 od Trabzona!

Zvezda neće lako posustati! Turci se nadaju popustu.

Fudbal 31.12.2018 | 11:45
Savića dijeli 550.000 od Trabzona!
Za Turke je karakteristično da se cenjkaju, pa nije ni čudo što se najavljeni transfer Vujadina Savić u Trabzon otegao.

Nije sporno da turski klub želi Zvezdinog štopera, i isto tako i srpski šampion nema nameru da tako lako kapitulira u ovoj priči.

Iako je na početku pregovora delovalo da će Trabzon platiti traženih 1.000.000 evra na ime obeštećenja, turski mediji otkrivaju da početna ponuda iznosi 450.000 evra. Što je opet razumljivo s obzirom da Savićev ugovor na Marakani ističe narednog leta, a da dogovor o produžetku saradnje nije postignut. Trabzon ima dogovor sa Savićem koji je pristao na njihovu primamljivu ponudu, ali (još) nema sa Zvezdom. Za razliku od transfera Nenada Krstičić koji je imao otkupnu klauzulu od 500.000 evra, Savićnema takvu stavku uguvoru. AEK je platio fiksno obeštećenje i Zvezda tu ništa nije mogla osim da atraktivnijom ponudom privoli Krstičića na novi ugovor. Što se nije desilo...

Kod Savića je drugačija situacija. Zvezda je istakla cenu od 1.000.000 evra bez obzira što rizikuje da na leto izubi igrača za džabe. Klub iz Ljutice Bogdana toliko vrednuje zamenika kapitena i samo za pomenutu sumu bi pristao da ga proda. Ili samo tvrdi pazar?

Sa druge strane, Trabzon bi da se cenjka. Nakon što je početna ponuda od 450.000 evra odbijena sa Marakane, turski klub se nada da bi dve strane mogle da se nađu „na sredini“, odnosno na sumi od 750.000 evra.

Ako Crvena zvezda ne prihvati ni tu ponudu , Trabzon ima spremne alternative. Savić je meta broj jedan, ali rezervne opcije su Amerikanac Voker Cimerman (Los Anđeles), Venecuelanac Vilker Anhel (Ahmat) i iskusni Brazilac Naldo iz Šalkea.

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar