Џумхур о дуелу са Новаком: Није ми драго!

Тежи жријеб није могао да задеси најбољег бх. тенисера на старту сезоне.

Тенис 31.12.2018 | 08:45
Џумхур о дуелу са Новаком: Није ми драго!
Дамир Џумхур ће у првом колу АТП турнира у катарској Дохи играти против најбољег на свијету Новака Ђоковића, што ће уједно бити први меч за бх. тенисера у 2019. години.

Ово ће им бити други меч, а први су одиграли на Мастерсу у Паризу када је Сарајлија предао меч у другом сету.

"Најтежи могући противник. Сигуран сам да ниједном играчу не би било драго да у првом колу игра са Нолетом и то поготово на почетку сезоне. Међутим, то може бити предност и јако корисно јер ми може подићи ритам и форму одмах на почетку сезону. Мислим да мечеви са великим играчима подижу мој ниво игре. Покушаћу искористити све оно најбоље што могу и надам се да ће 2019. година бити добра те да ће ме каснији жријебови боље послужити", поручио је Џумхур, откривши да му је циљ за наредну годину повратак међу 30 најбољих на свијету.

Пред улазак у нову сезону Сарајлија је сумирао учинак у прошлој, коју је оцијенио као успјешну, али је желио боље.

"Ипак, нисам незадовољан са оним што сам урадио. Освојио сам и једну титулу и остао сам међу првих 50 тенисера свијета. Сљедећа година ће бити боља, знам да може. Имао сам неких компликација са жуљевима, али сам доста радио на физици. Надам се да се то неће пуно одразити на почетку сезоне и успио сам то санирати", рекао је Џумхур.

Побједник дуела ће другој рунди ићи на бољег из меча Мартон Фушович - Мариуш Копил, а потенцијални ривал у четвртфиналу могао би да буде Николоз Басилашвили из Грузије.

Турнир у Дохи, из серије АТП 250, који је Ђоковић освајао два пута у каријери, и то у низу 2016. и 2017. године, игра се за наградни фонд од 1.313.215 долара.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар