Džumhur o duelu sa Novakom: Nije mi drago!

Teži žrijeb nije mogao da zadesi najboljeg bh. tenisera na startu sezone.

Tenis 31.12.2018 | 08:45
Džumhur o duelu sa Novakom: Nije mi drago!
Damir Džumhur će u prvom kolu ATP turnira u katarskoj Dohi igrati protiv najboljeg na svijetu Novaka Đokovića, što će ujedno biti prvi meč za bh. tenisera u 2019. godini.

Ovo će im biti drugi meč, a prvi su odigrali na Mastersu u Parizu kada je Sarajlija predao meč u drugom setu.

"Najteži mogući protivnik. Siguran sam da nijednom igraču ne bi bilo drago da u prvom kolu igra sa Noletom i to pogotovo na početku sezone. Međutim, to može biti prednost i jako korisno jer mi može podići ritam i formu odmah na početku sezonu. Mislim da mečevi sa velikim igračima podižu moj nivo igre. Pokušaću iskoristiti sve ono najbolje što mogu i nadam se da će 2019. godina biti dobra te da će me kasniji žrijebovi bolje poslužiti", poručio je Džumhur, otkrivši da mu je cilj za narednu godinu povratak među 30 najboljih na svijetu.

Pred ulazak u novu sezonu Sarajlija je sumirao učinak u prošloj, koju je ocijenio kao uspješnu, ali je želio bolje.

"Ipak, nisam nezadovoljan sa onim što sam uradio. Osvojio sam i jednu titulu i ostao sam među prvih 50 tenisera svijeta. Sljedeća godina će biti bolja, znam da može. Imao sam nekih komplikacija sa žuljevima, ali sam dosta radio na fizici. Nadam se da se to neće puno odraziti na početku sezone i uspio sam to sanirati", rekao je Džumhur.

Pobjednik duela će drugoj rundi ići na boljeg iz meča Marton Fušovič - Mariuš Kopil, a potencijalni rival u četvrtfinalu mogao bi da bude Nikoloz Basilašvili iz Gruzije.

Turnir u Dohi, iz serije ATP 250, koji je Đoković osvajao dva puta u karijeri, i to u nizu 2016. i 2017. godine, igra se za nagradni fond od 1.313.215 dolara.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar