Најбољи на свијету - прослави Нову годину, па на суд!

Лука Модрић почетком 2019. ће изаћи пред судију у Мадриду који ће одлучити о његовој нагодби са шпанском пореском управом.

Фудбал 31.12.2018 | 09:15
Најбољи на свијету - прослави Нову годину, па на суд!
Лука Модрић, најбољи играч света у 2018. години, после прославе новогодишњих празника мораће на суд.

Хрватски ас из редова Реал Мадрида је прихватио оптужбу за утају пореза у износу од 870.728 евра и пристао да плати 1,4 милиона евра у шта су урачунате казна и камате.

"Прво ћемо решити случај Кристијана Роналда, а онда ће бити одржано рочиште за Модрића, могуће почетком године. Још немамо тачан датум. Он ће морати лично да да изјаву, с обзиром на то да овде живи", рекао је портпарол суда Луис Салас.

Рочиште у случају Кристијана Роналда, како је додао, заказано је за 14. јануар.

Шпанско државно тужилаштво оптужило је прошле године Модрића и његову супругу Вању за пореску превару од 870.728 евра. Они су у Луксембургу отворили фирму "Ивано С.а.р.л." на чији рачун је Модрић добијао новац од спонзорских уговора током 2013. и 2014. године.

Истрага је почела 2016. када су порезници приметили да у његовој пореској пријави за те две године нема прихода оствареног од спонзорских уговора.

Он је у имовинској карти навео да је власник фирме "Ивано С.а.р.л".

Отварање компаније у Луксембургу за управљање Модрићевим имиџом јесте у складу са законом и он преко ње може остварити финансијску добит ако се она бави том делатношћу. Делатност укључује промотивне догађаје, снимање реклама, спотова, организирање интервјуа и слично, те уговор којим Модрић препушта своја права компанији у замену за новчану накнаду.

Пореска полиција је, међутим, установила да се та компанија не бави управљањем имиџа Луке Модрића, да нема запослене и опрему и да служи фудбалеру за избегавање плаћања пореза у Шпанији.

Истражитељи су закључили да у Луксембургу, који има ниске порезе, нема ничег осим регистроване фирме на тамошњој адреси. На њен рачун је исплаћиван новац од спонзора и маркетиншких уговора које је имао с Реал Мадридом. По уговору Модрића и његове фирме, тај би новац подигао након што заврши играчку каријеру.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар