Питино тек што је дошао, а већ мијења филозофију ПАО-а!

Амерички тренер, Рик Питино, тек што је дошао у Панатинаикос, а већ планира да промени комплетну филозофију игре те кошаркашке екипе.

Кошарка 02.01.2019 | 15:45
Питино тек што је дошао, а већ мијења филозофију ПАО-а!
Питино је крајем децембра решио да се по први пут опроба у Европи, а за нову екипу изабрао је грчки Панатинаикос, који је отпустио тадашњег тренера Ћавија Пасквала.

Разлог Паскваловог отпуштања биле су лоше партије "зелених" као и лош скор у Евролиги, а Питино је одмах по доласку показао да планира да "препороди" ПАО.

Први меч Питиновог Панатинаикоса био је против великог ЦСКА из Москве, који је дошао у ОАКА арену тражећи победу, а отишао кући са поразом двоцифреном разликом. 

Крилни центар ПАО-а Стефон Лазме истакао је значај Рика Питина и његове планове у будућности, које је већ покушао да имплементује. 

"Рекао нам је да смо бољи него што то показујемо и да морамо да играмо са самопоуздањем. Рекао нам је да се фокусирамо на одбрану и да покушамо да схватимо његову филозофију. Дао нам је доста слободне. Сигуран сам да ће доћи до нових промена у будућности", истакао је Лазме за "Еурохоопс". 

Главна разлика која се видела у игри Панатинаикоса је веома агресивна одбрана, са пресингом по целом терену. 

"То је оно што је тражио од нас више него ишта, одмах је хтео да нам наметне његову филозофију. Рекао нам је да будемо агресивнији дефантивно, а ми смо покушали то да испоштујемо. Добро смо одиграли и надам се да ће то бити још боље у наставку", јасан је Лазме. 

ПАО на полусезони Евролиге има седам победа и осам пораза, а у наредном мечу гостују Олимпијакосу 4. јануара.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар