Pitino tek što je došao, a već mijenja filozofiju PAO-a!

Američki trener, Rik Pitino, tek što je došao u Panatinaikos, a već planira da promeni kompletnu filozofiju igre te košarkaške ekipe.

Košarka 02.01.2019 | 15:45
Pitino tek što je došao, a već mijenja filozofiju PAO-a!
Pitino je krajem decembra rešio da se po prvi put oproba u Evropi, a za novu ekipu izabrao je grčki Panatinaikos, koji je otpustio tadašnjeg trenera Ćavija Paskvala.

Razlog Paskvalovog otpuštanja bile su loše partije "zelenih" kao i loš skor u Evroligi, a Pitino je odmah po dolasku pokazao da planira da "preporodi" PAO.

Prvi meč Pitinovog Panatinaikosa bio je protiv velikog CSKA iz Moskve, koji je došao u OAKA arenu tražeći pobedu, a otišao kući sa porazom dvocifrenom razlikom. 

Krilni centar PAO-a Stefon Lazme istakao je značaj Rika Pitina i njegove planove u budućnosti, koje je već pokušao da implementuje. 

"Rekao nam je da smo bolji nego što to pokazujemo i da moramo da igramo sa samopouzdanjem. Rekao nam je da se fokusiramo na odbranu i da pokušamo da shvatimo njegovu filozofiju. Dao nam je dosta slobodne. Siguran sam da će doći do novih promena u budućnosti", istakao je Lazme za "Eurohoops". 

Glavna razlika koja se videla u igri Panatinaikosa je veoma agresivna odbrana, sa presingom po celom terenu. 

"To je ono što je tražio od nas više nego išta, odmah je hteo da nam nametne njegovu filozofiju. Rekao nam je da budemo agresivniji defantivno, a mi smo pokušali to da ispoštujemo. Dobro smo odigrali i nadam se da će to biti još bolje u nastavku", jasan je Lazme. 

PAO na polusezoni Evrolige ima sedam pobeda i osam poraza, a u narednom meču gostuju Olimpijakosu 4. januara.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar