Лак посао за свјетске првакиње у квалификацијама за ОИ!

Поред мушке селекције и женска одбојкашка секција Србије сазнала је против кога ће највероватније играти у квалификацијама за Олимпијске игре 2020. године.

Остали спортови 30.12.2018 | 19:30
Лак посао за свјетске првакиње у квалификацијама за ОИ!
Актуелне светске шампионке из Јапана раније ове године за пласман у Токио највероватније ће морати "преко" Порторика, Тајланда и Кубе.

Женска сениорска репрезентација Србије, светски првак, вицешампион Олимпијских игара и првак Европе, заузима прво место на најновијој ранг листи ФИВБ, па ће, највероватније, на турниру Интерконтиненталних квалификација 2 – 4. августа играти против Порторика, Тајланда и Кубе. Најављено је да ће ФИВБ 31. јануара 2019. објавити ко су домаћини турнира, као и распоред утакмица. У Интерконтиненталним квалификацијама ће играти 24 најбоље селекције са ФИВБ ранг листе, изузимајући Јапан, домаћина Олимпијских игара. По систему серпентине биће одређено 6 група, у којима ће играти по 4 селекције, а само победник ће изборити пласман на ОИ 2020 (24. јул – 9. август). 

ЕНИОРКЕ – ОИ 2020. – ИНТЕРКОНТИНЕНТАЛНЕ КВАЛИФИКАЦИЈЕ (2 – 4. август) – САСТАВИ ГРУПА: 

А ГРУПА: Србија, Порторико, Тајланд, Куба
Б ГРУПА: Кина, Турска, Немачка, Чешка
Ц ГРУПА: САД, Аргентина, Бугарска, Казахстан
Д ГРУПА: Бразил, Доминиканска република, Камерун, Азербејџан
Е ГРУПА: Русија, Јужна Кореја, Канада, Мексико
Ф ГРУПА: Холандија, Италија, Белгија, Кенија 

ФИВБ је објавио да ће се 5 Континенталних турнира одиграти у јануару 2020, као и да ће на њима играти минимум по 4 селекције које се нису квалификовале на ОИ.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар