Доха: Џумхур први тестира Ђоковића!

Новак је први фаворит на турниру у Катару, на којем ће на старту одмерити снаге са играчем из БиХ, тренутно 47. на АТП листи.

Тенис 31.12.2018 | 09:30
Доха: Џумхур први тестира Ђоковића!
Новак Ђоковић одлично се загрејао за нову сезону на егзибицији у Абу Дабију, где је освојио пехар.

Сада га чекају прва, права искушења, на турниру у Катару, који стратује последњег дана 2018. године.

Као први носилац Ђоковић ће на старту одмерити снаге са Дамиром Џумхуром из БиХ, тренутно 47. играчем света, који му је предао једини дуел у којем су се састали, ове године на мастерсу у Паризу (6:1, 2:1).

Новак ће у другој рунди ићи на победника меча Мартон Фучович - Мариуш Копил, а потенцијални ривал у четвртфиналу могао би да му буде Николоз Басилашвили из Грузије.

У полуфиналу, у случају да не буде изненађења, могао би да се састане са Кареном Хачановим, кога је победио у Абу Дабију, а онда и да се бори за трофеј са Домиником Тимом, који је други носилац на турниру.

У другом делу жреба, у којем је и Тим, налази се још један српски тенисер Душан Лајовић.

Његов први ривал у Катару биће Француз, Адриан Манарино, 42. играч света. Њих двојица до сада су одиграли један меч - ове године у Базелу, и српски тенисер је славио после преокрета (6:7, 6:1, 6:2).

Турнир у Дохи, из серије АТП 250, који је Ђоковић освајао два пута у каријери, и то у низу 2016. и 2017. године, игра се за наградни фонд од 1.313.215 долара.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар