Doha: Džumhur prvi testira Đokovića!

Novak je prvi favorit na turniru u Kataru, na kojem će na startu odmeriti snage sa igračem iz BiH, trenutno 47. na ATP listi.

Tenis 31.12.2018 | 09:30
Doha: Džumhur prvi testira Đokovića!
Novak Đoković odlično se zagrejao za novu sezonu na egzibiciji u Abu Dabiju, gde je osvojio pehar.

Sada ga čekaju prva, prava iskušenja, na turniru u Kataru, koji stratuje poslednjeg dana 2018. godine.

Kao prvi nosilac Đoković će na startu odmeriti snage sa Damirom Džumhurom iz BiH, trenutno 47. igračem sveta, koji mu je predao jedini duel u kojem su se sastali, ove godine na mastersu u Parizu (6:1, 2:1).

Novak će u drugoj rundi ići na pobednika meča Marton Fučovič - Mariuš Kopil, a potencijalni rival u četvrtfinalu mogao bi da mu bude Nikoloz Basilašvili iz Gruzije.

U polufinalu, u slučaju da ne bude iznenađenja, mogao bi da se sastane sa Karenom Hačanovim, koga je pobedio u Abu Dabiju, a onda i da se bori za trofej sa Dominikom Timom, koji je drugi nosilac na turniru.

U drugom delu žreba, u kojem je i Tim, nalazi se još jedan srpski teniser Dušan Lajović.

Njegov prvi rival u Kataru biće Francuz, Adrian Manarino, 42. igrač sveta. Njih dvojica do sada su odigrali jedan meč - ove godine u Bazelu, i srpski teniser je slavio posle preokreta (6:7, 6:1, 6:2).

Turnir u Dohi, iz serije ATP 250, koji je Đoković osvajao dva puta u karijeri, i to u nizu 2016. i 2017. godine, igra se za nagradni fond od 1.313.215 dolara.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar