Новак најавио крај доминације "велике тројке"!

"Од њих, а пре свега Зверева који се показао као лидер нове генерације освајањем великих титула, очекујем да ускоро почну да освајају гренд слемове. Показали су да могу да буду изазов Рафи, Роџеру и мени".

Тенис 31.12.2018 | 11:30
Новак најавио крај доминације "велике тројке"!
Један од највећи изазова Новаку Ђоковићу у тениској сезони која је почела данас, неће бити само стари ривали - Рафаел Надал и Роџер Федерер, већ и надолазећа генерација суперталентованих тенисера који су и у минулој такмичарској години показали да се на њих мора рачунати. Пре свих Александер Зверев и Карен Хачанов који су на крају сезоне однели два најзначајнија трофеја и то победема у финалима париског мастерса и завршног мастерса над истим човеком - Ђоковићем.

Иако је наш ас био видно уморан након невероватних неколио месеци током којих је самлео све пред собом и вратио се на прво место на листи, мора се признати да су и Немац и Рус одиграли заиста шампионски и храбро, показавши да не поштују превише ауторитете, што је црта највећих. Свестан је тога и Ђоковић који сматра да ће овај изазов "велика тројка" тешко успети да заустави. Шта више.

"Срећан сам као тенисер да видим нову генерацију како долази и осваја велике титуле. Много је квалитета међу њима. Управо је овом спорту потребно да млади показују храброст и дају све до себе. Као заљубљеник у нашу игру, драго ми је да то видим. Од њих, а пре свега Александера Зверева, који се показао као лидер нове генерације освајањем великих титула, очекује да ускоро почну да освајају гренд слемове. Они су показали да могу да буду изазов Рафи, Роџеру и мени" рекао је Ђоковић у Абу Дабију где се припрема за надолазећу сезону и успут учествује на егзибиционом турниру.

Ноле, Рафа и Роџер доминирају безмало две деценије белим спортом успевши притом да се одупру претходним налетима што из њихових, што из млађих генерација, Али, време неупитно иде, те и њих тројица полако улазе у озбиљне године када им тенис ипак није апсолутни приоритет, за разлику од клинаца.

"За сада смо нас тројица успевали да се одупремо изазовима, много година то траје, али се сада тенис мења. Све је више изазова са доласком талената и ја као навијач то поздрављам", искрен је Ноле.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар